Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To plug-in υβριδικό Ford Explorer στην Ευρώπη

Ελλάδα 8:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To plug-in υβριδικό Ford Explorer στην Ευρώπη

ΝΕΑ

To plug-in υβριδικό Ford Explorer στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Το νέο Explorer, το μεγάλο SUV της Ford στην plug-in υβριδική έκδοση με 450 ίππους, προορίζεται για διάθεση και στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Advertisement
Advertisement

 

Με ένα 3λιτρο V6 Ecoboost που αποδίδει 350 ίππους και ένα ηλεκτρικό μοτέρ που «συμπληρώνει» την απόδοση με άλλους 100 PS, το νέο Ford Explorer προορίζεται για διάθεση και στις Ευρωπαϊκές χώρες- εκτός αυτής των ΗΠΑ. Το μοντέλο που διαθέτει το γνωστό 10άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και είναι τετρακίνητο, έχει τη δυνατότητα κίνησης μόνο με τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας για 40 χιλιόμετρα απόστασης. Φυσικά εκτός της παροχής μέσω της οποίας μπορεί να γίνεται η φόρτιση, το μοντέλο έχει την απαραίτητη τεχνολογία για την ανάκτηση ενέργειας κατά την κίνησή του.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Explorer διαθέτει 8 προγράμματα οδήγησης για να ταιριάζει η απόδοση του κινητήρα ανάλογα με την περίσταση (Normal, Sport, Trail, Slippery, Tow/Haul, Eco, Deep Snow και Sand). Ολόκληρη η «ομπρέλα» των συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, διατίθενται στο νέο Explorer, με το αυτόματο παρκάρισμα- ξεπαρκάρισμα να είναι και αυτό μέρος της μεγάλης λίστας του εξοπλισμού. Είναι ένα επιβλητικό SUV με 5 μέτρα μήκος και 2 μέτρα πλάτος και ύψος, που μπορεί να φιλοξενήσει στην καμπίνα του έως και 7 επιβάτες. Αξίζει να σημειώσουμε πως με τις δύο πίσω σειρές καθισμάτων αναδιπλωμένες, η μεταφορική ικανότητα φτάνει τα 2.274 λίτρα, ενώ οι χώροι για αντικείμενα που βρίσκονται διάσπαρτοι στην καμπίνα για την εξυπηρέτηση των επιβατών, φτάνουν συνολικά τα 123 λίτρα χωρητικότητας.

Advertisement

Με τη μεγάλη (10,1 ιντσών) οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό, υποστηρίζεται το τελευταίας γενιάς infotainment του αυτοκινήτου στην πιο πλούσια έκδοση Platinum, που ταιριάζει ιδιαίτερα και στον ψηφιακό πίνακα των οργάνων (12,1 ιντσών). Στην λίγο φθηνότερη έκδοση ST-Line το infotainment στηρίζεται σε οθόνη αφής 8 ιντσών. Περισσότερες πληροφορίες αλλά και τιμές αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα μέσα στη χρονιά, όταν και θα έχουμε περισσότερα να πούμε για τη χρονική στιγμή που θα το δούμε και σε Ευρωπαϊκό έδαφος.

Advertisement