Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Peugeot 3008 γίνεται σκληροπυρηνικό Off Road

Ελλάδα 3:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Peugeot 3008 γίνεται σκληροπυρηνικό Off Road

ΝΕΑ

Το Peugeot 3008 γίνεται σκληροπυρηνικό Off Road

ΝΕΑ

Η Peugeot Μ. Βρετανίας εξέλιξε μία ειδική έκδοση του crossover μοντέλου της, 3008, με σκοπό να διασχίσει την φημισμένη διαδρομή Ho Chi Minh στο Βιετνάμ.

Advertisement
Advertisement

 

Η one-off έκδοση του Peugeot 3008 αποτέλεσε και το μέσο μεταφοράς των τριών παρουσιαστών της εκπομπής «Top Gear», οι οποίοι ήθελαν να ανακαλύψουν μέχρι που μπορεί να ταξιδέψει το γαλλικό μοντέλο, που διαθέτει το σύστημα Advanced Grip Control.

Advertisement
Advertisement

Ως βάση για την δημιουργία του συγκεκριμένου 3008 χρησιμοποιήθηκε η έκδοση 1.6 PureTech GT Line των 180 ίππων, η οποία όπως τροποποιήθηκε καταλλήλως. Πιο αναλυτικά, τοποθετήθηκαν ατσάλινες ζάντες 17 ιντσών με χωμάτινα ελαστικά Cooper AT3, εμπρός προστατευτική ποδιά, αλουμινένια σχάρα οροφής με ενσωματωμένους προβολείς LED, σχάρα ποδηλάτου, ενώ φυσικά δεν έλειπε η απαραίτητη πτυσσόμενη σκηνή οροφής.  Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο David Peel, Γενικός Διευθυντής της Peugeot Μ. Βρετανίας: «H συγκεκριμένη έκδοση εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο την πρακτικότητα και την εκτός δρόμου ικανότητα του 3008. Με τις ελάχιστες τροποποιήσεις που έγιναν κατάφερε να ξεπεράσει δύσκολα τερέν, επιβεβαιώνοντας τις δυνατότητες του συστήματος Advanced Grip Control».

Advertisement

Να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο σύστημα προσφέρει πέντε διαφορετικά  προγράμματα οδήγησης (Normal, Snow, Mud, Sand και ESP Off) και λειτουργεί σε συνεργασία με το σύστημα υποβοήθησης κατάβασης σε έδαφος με κλίση (Hill Assist Descent).