Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το όνομα Jeepster ίσως επιστρέψει στο Jeep Renegade

Ελλάδα 22:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το όνομα Jeepster ίσως επιστρέψει στο Jeep Renegade

ΝΕΑ

Το όνομα Jeepster ίσως επιστρέψει στο Jeep Renegade

ΝΕΑ

Σχετική φημολογία που κυκλοφόρησε στο αμερικάνικο Τύπο αναφέρει πως η ονομασία Jeepster που βρίσκεται στα αρχεία της Jeep εδώ και πολλά χρόνια ίσως επιστρέψει σε μια ειδική έκδοση του Renegade.

Advertisement
Advertisement

Το Jeepster ίσως είναι άγνωστο σε πολλούς αλλά αποτελεί ένα από τα πιο ιδιαίτερα κλασικά προϊόντα της Jeep. Το πρώτο Jeepster δημιουργήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’40 και βασιζόταν στο διάσημο Willys σαν μια πιο κοσμοπολίτική κάμπριο έκδοση η οποία μάλιστα δεν ήτα τετρακίνητη αλλά μόνο πισωκίνητη.

Αργότερα τη δεκαετία του ’60 η Jeep παρουσίασε το Jeepster Commando, ένα μεγαλύτερο τετρακίνητο εκτός δρόμου μοντέλο με πιο ώριμο χαρακτήρα που στόχευε να χτυπήσει στο πεδίο του δημοφιλούς Ford Bronco. Αρκετές δεκαετίες αργότερα, το 1998 η ονομασία Jeepster εμφανίστηκε σε ένα φουτουριστικό πρωτότυπο με κινητήρα V8 που όμως δεν έφθασε ποτέ στην παραγωγή.

Advertisement
Advertisement

Πάντως ένα πρόσφατο άρθρο στο Mopar Insiders αναφέρει πως το Jeepster θα αναβιώσει τελικά ως μια ειδική έκδοση του Renegade. Θα βασίζεται στην έκδοση Sport έχοντας όμως αρκετές αισθητικές αναβαθμίσεις ενώ είναι πιθανό να προσφέρεται σε τρεις αποκλειστικούς χρωματικούς συνδυασμούς. Αντίστοιχα το εσωτερικό θα έχει ιδιαίτερο διάκοσμο ενώ δεν θα λείπουν τα απαραίτητα στοιχεία τεχνολογίας ασφάλειας και συνδεσιμότητα που βρίσκουμε στα σύγχρονα Jeep.

Σε σχετικό επίσημο ερώτημα που τέθηκε σε εκπροσώπους της Jeep η απάντηση δεν επιβεβαίωσε αλλά ούτε και διέψευσε τις φήμες, κάτι που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η έκδοση Jeepster να είναι κάτι που βρίσκεται στα σκαριά.