Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το ντοκιμαντέρ για τον «Λεοντόκαρδο» θα σας κάνει να δακρύσετε (+video)

Ελλάδα 7:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το ντοκιμαντέρ για τον «Λεοντόκαρδο» θα σας κάνει να δακρύσετε (+video)

ΝΕΑ

Το ντοκιμαντέρ για τον «Λεοντόκαρδο» θα σας κάνει να δακρύσετε (+video)

ΝΕΑ

Αυτό είναι το τρέιλερ για τη σύντομη, αλλά γεμάτη διακρίσεις ζωή του αείμνηστου Νταν Γουέλντον.

Advertisement
Advertisement

Αναμφίβολα τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια κοσμογονία κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών, που σχετίζονται με εμβληματικές προσωπικότητες της αυτοκίνησης και του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Τέτοια προσωπικότητα ήταν και ο σπουδαίος οδηγός των IndyCars, Νταν Γουέλντον. Δεκατρία χρόνια μετά το τραγικό δυστύχημα στο Λας Βέγκας (16 Οκτωβρίου 2011), η σύντομη ζωή του Βρετανού αποτυπώνεται σε ένα ιδιαιτέρως συναισθηματικό ντοκιμαντέρ, με τίτλο: «The Lionheart» (O Λεοντόκαρδος) όπως ήταν το προσωνύμιό του.

Περιλαμβάνει συνεντεύξεις του, αφηγήσεις αντιπάλων, αλλά της οικογένειάς του, της συζύγου του, Σούζι και των δύο γιων του, που φαίνονται αποφασισμένοι να σηκώσουν το βάρος της κληρονομιάς που τους άφησε ο Νταν Γουέλντον.

Advertisement
Advertisement

Ποιος ήταν ο Νταν Γουέλντον

Ο δύο φορές νικητής του αγώνα Indianapolis 500 και διςπρωταθλητής των IndyCars είχε διαπρέψει στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, ξεκινώντας από τη Μεγάλη Βρετανία στις Junior κατηγορίες και συνέχισε σε αγώνες της Formula Ford και IndyCar Series.

Ο τελευταίος και μοιραίος αγώνας για τον άτυχο Γουέλντον ήταν στο φινάλε της σεζόν του IndyCar Series, που πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας. Εκεί, ο επικεφαλής του IndyCar, Ράντι Μπερνάρντ, διάλεξε τον Γουέλντον να αγωνιστεί για το δελεαστικότατο έπαθλο ύψους 5 εκατομμύρια δολαρίων, τα οποία θα τα μοιραζόταν με έναν τυχερό οπαδό, σε περίπτωση που θα τερμάτιζε πρώτος στον αγώνα.

Advertisement

Ο Γουέλντον ήταν ένας από τους ταχύτερους οδηγούς του αγώνα, ωστόσο στον 12ο γύρο η κατάσταση ξέφυγε με μια καραμπόλα που επέφερε την καταστροφή 15 αυτοκινήτων και δυστυχώς τον θάνατό του.

Ανασύρθηκε ζωντανός από το μονοθέσιό του, αλλά υπέκυψε λίγο αργότερα, κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο. Ήταν μόλις 33 ετών…

Advertisement