Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Nissan των 900.000 ευρώ είναι πραγματικότητα (+video)

Ελλάδα 12:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Nissan των 900.000 ευρώ είναι πραγματικότητα (+video)

ΝΕΑ

Το Nissan των 900.000 ευρώ είναι πραγματικότητα (+video)

ΝΕΑ

Το Nissan GT-R50 By Italdesign έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση σε Ιταλική πίστα όπου έγινε και η διαδικτυακή παρουσίασή του.

Advertisement
Advertisement

 

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως η Nissan και η Italdesign είχαν προγραμματίσει να παρουσιάσουν επίσημα το επετειακό GT-R50 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο, αλλά η ακύρωση της έκθεσης (λόγω του lockdown για την πανδημία του Covid-19) έκανε τις δύο εταιρίες να αλλάξουν σχέδια.

Advertisement
Advertisement

Μετά από δυόμιση μήνες Nissan και Italdesign, αποκάλυψαν το Nissan GT-R50, που κατασκευάζετε από την Italdesign, για πρώτη φορά στο κοινό, στην πίστα «Tazio Nuvolari» στην Cervesina της Ιταλίας. Η τοποθεσία επιλέχθηκε επειδή είναι εκεί η Ιταλική εταιρία κάνει όλες τις δοκιμές κίνησης, έρευνας και εξέλιξης στα πρωτότυπα αλλά και περιορισμένης παραγωγής οχήματά της. Εκεί δοκιμάστηκε και το GT-R50 για να πάρει έγκριση τύπου και να ξεκινήσει η παραγωγή του.

Το Nissan GT-R50 της Italdesign, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2018 και πέρασε στην παραγωγή (περιορισμένη μόνο σε 50 μονάδες). Τα πρώτα GT-R50 θα παραδοθούν στους αγοραστές στα τέλη του 2020 και στις αρχές του 2021. Σύμφωνα με την Italdesign, η ζήτηση των πελατών για το GT-R50 είναι έντονη και πολλοί από αυτούς έχουν ήδη προπληρώσει ολόκληρο το ποσό για το αυτοκίνητο.

Advertisement

Η Italdesign ανακοίνωσε πως οι πελάτες της σε όλο τον κόσμο βρίσκονται προς το παρόν στη διαδικασία επιλογής προσωπικών προδιαγραφών για τα οχήματά τους. Για να κάνουν το GT-R τους ακόμα πιο μοναδικό, μπορούν να επιλέξουν ένα χρώμα εμπνευσμένο από τα παλαιότερα μοντέλα που «έγραψαν» την ιστορία της μάρκας. Εάν σας ενδιαφέρει, η εταιρεία ανακοίνωσε πως υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα (λίγα) μοντέλα.

Advertisement

«Είναι μια πολύ ξεχωριστή μέρα μετά από εξαιρετικά δύσκολες εβδομάδες για όλους. Μετά τη μερική διακοπή των παραγωγικών μας δραστηριοτήτων λόγω του COVID-19, έχουμε επιστρέψει 100% σε λειτουργία και μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την παράδοση των πρώτων αυτοκινήτων μεταξύ τέλη του τρέχοντος έτους και στις αρχές του 2021, όπως είχε προγραμματιστεί », δήλωσε ο Jörg Astalosch, Διευθύνων Σύμβουλος της Italdesign. Το μοντέλο είναι επετειακό τόσο για την Nissan (η 50η  επέτειος του GT-R το 2019 ) όσο και για την Italdesign (έκλεισε 50 χρόνια το 2018). Το Nissan GT-R50 βασίζεται στο 2020 GT-R Nismo. Επομένως, η ισχύς προέρχεται από έναν κινητήρα με διπλό turbo (V6 3,8 λίτρων 720 ίππων). Η τιμή αγοράς του ανέρχεται στις 990.000 ευρώ  πέντε φορές περισσότερο από το κανονικό GT-R Nismo στο οποίο βασίζεται.

 

Advertisement