Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Rimac θα είναι κάτι πολύ διαφορετικό (+video)

Ελλάδα 10:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Rimac θα είναι κάτι πολύ διαφορετικό (+video)

ΝΕΑ

Το νέο Rimac θα είναι κάτι πολύ διαφορετικό (+video)

ΝΕΑ

Η πρώτη προσπάθεια της Rimac ήταν το υπεραυτοκίνητο Nevera. Το δεύτερο βήμα της όμως θα είναι κάτι εντελώς στην άλλη άκρη.

Advertisement
Advertisement

Η Rimac, γνωστή για το πρωτοποριακό υπεραυτοκίνητό της Nevera, παρουσίασε μια προσθήκη στη γκάμα της: ένα ρομποτάξι που θα αποκαλυφθεί στις 26 Ιουνίου.

Αυτή η απομάκρυνση από τα αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή στην εστίαση για την κροατική αυτοκινητοβιομηχανία.

Σε εξέλιξη τα τελευταία πέντε χρόνια, το ρομποτάξι αποτελεί το άνοιγμα της Rimac σε λύσεις αυτόνομης κινητικότητας.

Advertisement
Advertisement

Αν και οι λεπτομέρειες παραμένουν ελάχιστες, ένα teaser βίντεο υπονοεί μια σχεδίαση που μοιάζει με hatchback με χαρακτηριστικές εμπρός κολόνες που το κάνουν αρκετά διαφορετικό από τα αντίστοιχα αυτόνομα μοντέλα.

Η Rimac οραματίζεται το ρομποτάξι της ως ένα επαναστατικό όχημα που δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια και την άνεση, με έμφαση στο διαισθητικό infotainment που ελέγχεται μέσω εφαρμογών smartphone.

Με την ονομασία Project 3 Mobility, η πρωτοβουλία αυτή έχει συγκεντρώσει την υποστήριξη κολοσσών της βιομηχανίας όπως η Kia, η Hyundai και η Porsche, με την τελευταία να κατέχει σημαντικό μερίδιο της Rimac και να αναθέτει τη διαχείριση της Bugatti στον ίδιο τον Mate Rimac.

Advertisement

Το έργο ευθυγραμμίζεται με τις ευρύτερες τάσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία, με τη Volkswagen, τη μητρική εταιρεία της Porsche, να ανακοινώνει επίσης σχέδια για αυτόνομα οχήματα επιπέδου 4 έως το 2026.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Rimac, Mate Rimac, τονίζει την πολύπλευρη προσέγγιση της εταιρείας πέρα από τα υπεραυτοκίνητα, οραματιζόμενος μια κοινωνική αλλαγή παρόμοια με τον μετασχηματιστικό αντίκτυπο των smartphones.

Advertisement