Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Range Rover βολτάρει στο Ρινγκ

Ελλάδα 6:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Range Rover βολτάρει στο Ρινγκ

ΝΕΑ

Το νέο Range Rover βολτάρει στο Ρινγκ

ΝΕΑ

H Jaguar Land Rover ετοιμάζει τη νέα γενιά του Range Rover, με το βρετανικό πολυτελές SUV να πραγματοποιεί τις δοκιμές εξέλιξης στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Advertisement
Advertisement

Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια παρουσίας του Range Rover στην παγκόσμια αγορά, με την JLR να είναι έτοιμη να παρουσιάσει την αναβαθμισμένη σε όλα σχεδόν τα επίπεδα γενιά, που θα έρθει αντιμέτωπη με τα αντίστοιχα μοντέλα Bentley Bentayga και Rolls-Royce Cullinan.

Ήδη ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο εθεάθη να συμπληρώνει γύρους στην απαιτητική πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, λίγες εβδομάδες μετά την παρουσία του νέου Land Rover Defender με τον V8 κινητήρα. Δυστυχώς, σε σχέση με τα πρώτα μοντέλα του Range Rover που είχαμε δει τον προηγούμενο χειμώνα, δεν έχει αλλάξει κάτι δραματικά, με το συγκεκριμένο όχημα να διαθέτει έντονο καμουφλάζ.

Advertisement
Advertisement

Συνολικά, η εξωτερική εμφάνισή του δεν αναμένεται να αλλάξει σημαντικά, διατηρώντας τις παραδοσιακές γραμμές της απερχόμενης γενιάς, ενώ νέας σχεδίασης θα είναι τα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα, όπως και η εμπρός γρίλια, η οποία θα διαθέτει μεγαλύτερες διαστάσεις. Σε αντίθεση με τα Range Rover Velar και Range Rover Evoque, οι χειρολαβές του νέου μοντέλου δεν θα είναι «αναδυόμενες», αλλά οι κλασσικές, ενώ το μοντέλο των φωτογραφιών διαθέτει δύο διπλές απολήξεις, δείχνοντας ότι πιθανότατα έχει τον ισχυρό V8 twin-turbo κινητήρα.

Το συγκεκριμένο μοτέρ των 4,4 λίτρων είναι κατασκευασμένο από την BMW και ήδη τοποθετείται στις X7 και M8. H ισχύς του ξεκινά από τους 530 ίππους και τα 750 Nm (για την X7 M50i), ενώ στην M8 Competition φτάνει τους 625 ίππους με ίδια ροπή. Εκτός του συγκεκριμένου κινητήρα, το νέο Range Rover θα λανσαριστεί και σε mild hybrid και plug-in υβριδική έκδοση, ενώ στο μέλλον ίσως να υπάρξει και μία αμιγώς ηλεκτροκίνητη.

Advertisement

 

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Αυτό το ηλεκτρικό μοντέλο αψήφισε τον κορωνοϊό!

Πόσο -πραγματικά- κοστίζει η φόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου στο σπίτι;

Advertisement