Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Opel Mokka σε εντατικές δοκιμές

Ελλάδα 17:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Opel Mokka σε εντατικές δοκιμές

ΝΕΑ

Το νέο Opel Mokka σε εντατικές δοκιμές

ΝΕΑ

Η Opel δημοσιεύει τις πρώτες καμουφλαρισμένες φωτογραφίες του νέας γενιάς Mokka, που θα κάνει επίσημη πρεμιέρα στις αρχές του 2021.

Advertisement
Advertisement

 

Όπως είναι λογικό, το κόμπακτ crossover του Γερμανού κατασκευαστή βρίσκεται σε περίοδο εξαντλητικών δοκιμών, εξ ου και η ανάλογη αμφίεση. Το νέο Mokka θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική πλαισίου CMP, που ήδη χρησιμοποιείται σε αρκετά μοντέλα της PSA και θα μπορεί να φιλοξενεί τόσο βενζινοκίνητες και πετρελαιοκίνητες εκδόσεις, αλλά και για πρώτη φορά ηλεκτρική. Κατά πάσα πιθανότητα, η γκάμα των κινητήρων θα μεταφερθεί αυτούσια από το νέο Corsa, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρχει ο τρικύλινδρος PureTech των 1,2 λίτρων, όπως και ο BlueHDi των 1,5 λίτρων. Το Mokka-e θα διαθέτει το ηλεκτρικό μοτέρ των 100kW (136 ίπποι), που θα παίρνει την ισχύ του από μία μπαταρία ενεργειακής απόδοσης 50 kWh, με την αυτονομία να φτάνει σχεδόν τα 320 km. Σύμφωνα με την Opel, η υιοθέτηση της νέας πλατφόρμας κάνει το νέο Mokka ελαφρύτερο κατά 120 kg σε σχέση με τον προκάτοχό του, ενώ αναλλοίωτες παραμένουν οι διαστάσεις του αμαξώματος. Αρχικά το νέο Mokka θα λανσαριστεί αποκλειστικά σε προσθιοκίνητες εκδόσεις, ενώ υπάρχει η σκέψη στις πλουσιότερες να τοποθετηθεί το σύστημα Grip Control.

Advertisement
Advertisement

Σε ότι αφορά την εμφάνιση, η σχεδιαστική ομάδα της Opel, της οποίας ηγείται ο Βρετανός Mark Adams, έχει στόχο το νέο Mokka να είναι πιο δυναμικό και ευέλικτο σε σχέση με το παρελθόν. Για το λόγο αυτό έχει μειωθεί η απόσταση από το έδαφος, ενώ αναμένεται να αυξηθούν τα εμπρός και πίσω μετατρόχια. Όπως έχουν υποσχεθεί οι υπεύθυνοι εξέλιξης του γερμανικού crossover, μεγάλες αλλαγές αναμένεται να δεχθεί και το εσωτερικό, με την τοποθέτηση ψηφιακών οθονών, τόσο στον πίνακα οργάνων, όσο και στην κεντρική κονσόλα.