Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Opel Corsa θα ζυγίζει κάτω από 1.000 κιλά

Ελλάδα 3:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Opel Corsa θα ζυγίζει κάτω από 1.000 κιλά

ΝΕΑ

Το νέο Opel Corsa θα ζυγίζει κάτω από 1.000 κιλά

ΝΕΑ

Η έκτη γενιά του Opel Corsa υιοθετεί εντελώς νέα σχεδίαση, που αποτελεί τη βάση για αύξηση της απόδοσης. Το Corsa θα γιορτάσει την πρεμιέρα του πριν από το τέλος της χρονιάς.

Advertisement
Advertisement

Όλες οι εκδόσεις του νέου Corsa, diesel, βενζίνης ή – για πρώτη φορά – ηλεκτρική, επωφελούνται από τη μείωση βάρους: η δυναμική συμπεριφορά βελτιώνεται, η κατανάλωση ενέργειας μειώνεται. Η ελαφρύτερη έκδοση της επόμενης γενιάς, πέφτει ακόμα και κάτω από το ορόσημο των 1.000 kg – εξαιρουμένου του οδηγού, το πεντάθυρο μοντέλο θα ζυγίζει μόνο 980kg. Συγκριτικά με τον προκάτοχό του είναι 108kg ελαφρύτερο. Πρόκειται για μία εξοικονόμηση βάρους της τάξεως του 10% περίπου, με παρόμοιο μήκος 4,06 m. Μία τέτοια μείωση βάρους χωρίς σημαντική μεταβολή στις διαστάσεις θεωρείται αξιοσημείωτο επίτευγμα και μεταφράζεται ως άμεσο όφελος στον καταναλωτή.

Το Opel Corsa είναι ένα καινοτόμο bestseller και έχουν επιλέξει εκατομμύρια πελάτες από το 1982 που λανσαρίστηκε. Από τότε, πάνω από 13,6 εκατομμύρια Corsa έχουν κατασκευαστεί στα εργοστάσια της Zaragoza (Ισπανία) και του Eisenach (Γερμανία). Η έκτη γενιά πρόκειται τώρα να μπει στην παραγωγή και θα διατίθεται για παραγγελία από εφέτος το καλοκαίρι. Συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο, το σασί αμέσως μετά τη συναρμολόγησή του (body-in-white) είναι 40kg ελαφρύτερο. Το επόμενο Corsa βασίζεται στη νέα πολύ-ενεργειακή πλατφόρμα (multi-energy) για μικρά και συμπαγή μοντέλα, που υποστηρίζει τη λειτουργία ποικίλων συστημάτων κίνησης. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν είτε  κινητήρες καύσης είτε μία πλήρως ηλεκτρική έκδοση.

Advertisement
Advertisement

Οι αλουμινένιοι κινητήρες μειωμένου βάρους, σε συνδυασμό με τη βελτιστοποίηση των εμπρός και πίσω αξόνων, συμβάλλουν επίσης στο χαμηλό συνολικό βάρος. Οι εξαιρετικά συμπαγείς τρικύλινδροι βενζινοκινητήρες ζυγίζουν περίπου 15kg λιγότερο από τις προηγούμενες τετρακύλινδρες μονάδες παρόμοιας ιπποδύναμης. Εξαιρετικά ασυνήθιστο στην κατηγορία μικρών αυτοκινήτων είναι το αλουμινένιο καπό του κινητήρα, που αν και μεγαλύτερο, εξοικονομεί 2,4kg σε σχέση με αυτό του προηγούμενου μοντέλου.  Η νέα, βελτιστοποιημένη δομή των καθισμάτων εξοικονομεί συνολικά 10kg – 5.5kg μπροστά, 4.5kg πίσω με τη χρήση ενός νέου, ελαφρύτερου μονωτικού υλικού. Η μείωση βάρους που έχει επιτευχθεί με την εφαρμογή όλων αυτών των μέτρων, σε συνδυασμό με τη βέλτιστη αεροδυναμική και τους αποδοτικούς κινητήρες, θα έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών CO2.

Το Opel Grandland X έχει ομοίως σχεδιαστεί για βέλτιστη απόδοση και είναι από τα ελαφρύτερα οχήματα της κατηγορίας του. Η νέα γενιά Corsa ακολουθεί το ίδιο πρόγραμμα μείωσης βάρους – για βελτιωμένη δυναμική συμπεριφορά, μικρότερη κατανάλωση ενέργειας και μειωμένες εκπομπές CO2.

Advertisement