Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Opel Astra OPC θα είναι υβριδικό και με 300 ίππους

Ελλάδα 20:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Opel Astra OPC θα είναι υβριδικό και με 300 ίππους

ΝΕΑ

Το νέο Opel Astra OPC θα είναι υβριδικό και με 300 ίππους

ΝΕΑ

Τα best sellers του VW Group (Octavia, Golf, Leon) έχουν ανανεωθεί και παρουσιαστεί για το 2020 ενώ το Renault Megane και τα άλλα ευρωπαϊκά μοντέλα έχουν μείνει πίσω. Το 2021 θα είναι η χρονιά που θα κυκλοφορήσει το ολοκαίνουργιο Peugeot 308 και για πρώτη φορά θα σχετίζεται μηχανικά με το Opel / Vauxhall Astra.

Advertisement
Advertisement

Η Opel λέει ότι το εικονικό μοντέλο της σχέδιό της θα έχει εξίσου τολμηρό σχήμα με το Mokka.

Το Astra θα βασίζεται στην πλατφόρμα «EMP2» του Ομίλου PSA σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που έγινε τον περασμένο Ιούνιο. Μια νέα εσωτερική έκθεση, την οποία στοιχεία της δημοσίευσε το Autocar αναφέρει ότι το πεντάθυρο hatchback, θα κατασκευαστεί στη Γερμανία στο σπίτι της Opel στο Russelsheim. Ο αντιπρόεδρος σχεδιασμού της Opel, Mark Adams δήλωσε ότι το ανανεωμένο Astra θα έχει εξίσου τολμηρό σχέδιο με το Mokka του 2021.

«Η τόλμη και το διαφορετικό από τα βασικά στοιχεία του σχεδίου του Mokka θα περάσουν στην παραγωγή και στο Astra. Δεν πρόκειται να πάρουμε το ίδιο σχέδιο και θα το μετατρέψουμε σε διαφορετικό σχήμα. Θα πάρουμε τα ίδια συστατικά, τα μοτίβα και θα τα αναπτύξουμε γύρω του». Δήλωσε ο Mark Adams. Όπως το Opel Corsa δεν μοιάζει με το Peugeot 208 , τα μεγαλύτερα αδέρφια τους θα διαφοροποιηθούν οπτικά μέσα και έξω, παρόλο που μοιράζονται τα περισσότερα από τα συστατικά. Οι πληροφορίες αναφέρονται μόνο στο hatchback, αλλά σίγουρα θα υπάρχει και ένα πιο μοντέλο wagon για να συνεχίσει η παράδοση της Opel.

Advertisement
Advertisement

Κινητήρια δύναμη 
Οι τρικύλινδροι και τετρακύλινδροι βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες θα πλαισιωθούν με δύο υβριδικά κινητήρια σύνολα. Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, οι πιο ισχυροί από τους δύο PHEV (Plug-In Hybrid) θα προορίζονται για ένα κορυφαίο Astra OPC με το σύστημα ίδιο με αυτό του Grandland X Plug-In Hybrid4 . Αν τα δημοσιεύματα του Autocar και οι δηλώσεις του Mark Adams είναι σωστοί, αυτό σημαίνει ότι το hot hatchback θα έχει κίνηση σε όλους τους τροχούς και συνδυασμένη απόδοση 300 ίππων και 450 Nm ροπής.

Αν το νέο Astra OPC έχει την ίδια ρύθμιση με το PHEV SUV, θα πρέπει να είναι πιο γρήγορο από αυτό χάρη σε μικρότερο βάρος του. Εάν το νέο Astra OPC «πάρει» τα μηχανικά μέρη του Grandland X Plug-In Hybrid, σημαίνει ότι θα χρησιμοποιεί έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.6 λίτρων και δύο ηλεκτρικούς κινητήρες και πιθανώς το ίδιο οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Το crossover έχει μπαταρία 13,2-kWh ικανή για 50 χιλιόμετρα αυτονομίας με ηλεκτροκίνηση. Επιπλέον έχει χαμηλότερο βάρος και καλύτερη αεροδυναμική, τα οποία θα μπορούσαν να προσθέσουν μερικά επιπλέον χιλιόμετρα ηλεκτροκίνησης.
Δεν είναι σαφές εάν η έκδοση OPC θα είναι διαθέσιμη από την πρώτη μέρα μαζί με το απλό Astra, αν και η λογική μας λέει ότι η Opel θα περιμένει λίγο πριν… ολοκληρώσει την γκάμα με το ισχυρότερο μοντέλο. Επίσης, από τον Όμιλο PSA, περιμένουμε και ένα ηλεκτρικό 308 PSE για τον αντικαταστάτη του GTi.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό: Έτσι θα είναι το νέο Opel Astra

Με ξεχωριστό στυλ το επόμενο Opel Astra

Αποκλειστικό: Έτσι θα είναι τα νέα Opel Astra και Corsa

Advertisement