Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο μικρό SUV της Skoda σε επίσημα σκίτσα

Ελλάδα 10:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο μικρό SUV της Skoda σε επίσημα σκίτσα

ΝΕΑ

Το νέο μικρό SUV της Skoda σε επίσημα σκίτσα

ΝΕΑ

Η Skoda ετοιμάζεται να παρουσιάσει το πρώτο μικρό SUV στην ιστορία της, το οποίο θα ονομάζεται Kamiq, και πλέον έδωσε στη δημοσιότητα τα επίσημα σκίτσα του νέου της μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Με βάση αυτά τα σκίτσα μπορούμε να πάρουμε μια καλή πρώτη γεύση από το μοντέλο της Skoda, το οποίο όπως φαίνεται θα έχει μια αρκετά μοντέρνα σχεδίαση, με νότες δυναμισμού.

Υπάρχουν φυσικά οι απαραίτητες σχεδιαστικές αναφορές στα υπόλοιπα SUV της Skoda, όπως το μικρομεσαίο Karoq και το μεσαίο Kodiaq, όμως είναι αντιληπτό ότι με στοιχεία όπως π.χ. τα λεπτότερα εμπρός φώτα, στόχος της εταιρείας είναι το νέο της δημιούργημα να εκφράσει και έναν πιο σπορτίφ αισθητικό χαρακτήρα.

Υπό αυτό το πρίσμα άλλωστε, στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου το αντίστοιχο σκίτσο μας αποκαλύπτει μια σχεδίαση που κάλλιστα θα μπορούσε να αποτελέσει προνόμιο και ενός υπερυψωμένου κουπέ της Skoda. Παράλληλα εκεί το Kamiq θα φιλοξενεί με μεγάλα γράμματα το όνομα «Skoda» στη μέση της πόρτας – κάτι που συναντούμε για πρώτη φορά σε μοντέλο της μάρκας στην Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

Εκτός τώρα από τη σχεδίαση, αυτά που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα είναι ότι το νέο Skoda Kamiq θα έχει αρκετά κοινά με το SEAT Arona και το VW T-Cross, αφού θα βασίζεται στο ίδιο πάτωμα, ενώ θα είναι μόνο προσθιοκίνητο. Οι κινητήρες του θα είναι τα γνώριμα TSI και TDI μηχανικά σύνολα του Ομίλου (από 1.0 και 1.6 lt. αντίστοιχα).

Σε κάθε περίπτωση περισσότερα για το νέο Kamiq θα γνωρίζουμε σε λίγες ημέρες, αφού η επίσημη πρώτη του μοντέλου έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Μαρτίου στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.