Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο ελαστικό Michelin CrossClimate

Ελλάδα 23:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το νέο ελαστικό Michelin CrossClimate

ΝΕΑ

Το νέο ελαστικό Michelin CrossClimate

ΝΕΑ

Η γαλλική εταιρεία ανακοίνωσε έναν επαναστατικό τύπο καλοκαιρινού ελαστικού με πιστοποίηση για χειμερινό.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Το νέο ελαστικό CrossClimate θα λανσάρει από τον Μάιο στις ευρωπαϊκές αγορές η Michelin. Πρόκειται για ένα καλοκαιρινό ελαστικό -με νέο μίγμα γόμας του πέλματος- που έχει πιστοποίηση και για χειμερινό, διευκολύνοντας τους οδηγούς που βρίσκονται σε βόρειες χώρες με σχετική νομοθεσία. Από την άλλη, το CrossClimate θα προσφέρει ιδανικά χαρακτηριστικά για περιοχές όπου υπάρχει βαρύς χειμώνας και έντονες θερμοκρασίες το καλοκαίρι (π.χ. όπως σε πολλές περιοχές στην Βόρεια Ελλάδα).

Σύμφωνα με την γαλλική εταιρεία, το νέο ελαστικό με τη νέα χάραξη φρενάρει σε μικρές αποστάσεις πάνω σε στεγνό οδόστρωμα και έχει τον καλύτερο βαθμό που ορίζεται από την Ευρωπαϊκή ετικέτα για την πρόσφυση σε βρεγμένο. Είναι εγκεκριμένο για χειμερινή χρήση, με το χαρακτηριστικό λογότυπο 3PMSF (3-Peak Mountain with Snow Flake), που επισημαίνει την καταλληλότητά του για χρήση τον χειμώνα ακόμη και σε χώρες όπου η τοποθέτηση χειμερινών ελαστικών είναι νομικά επιβεβλημένη.

Advertisement
Advertisement

Η περιοχή του πέλματος είναι εξαιρετικά εύκαμπτη και αυξάνει την ικανότητα της γόμας για πρόσφυση και στην παραμικρή ανωμαλία της επιφάνειας του δρόμου κάτω από όλες τις συνθήκες (στεγνό, βρεγμένο, χιόνι ). Επίσης, ένα νέο υπόστρωμα πέλματος, αναβαθμίζει την αποτελεσματικότητα του ελαστικού ως προς την κατανάλωση καυσίμου, χάρη στη χρήση πυριτίου νέας γενιάς, που μειώνει τη δημιουργία θερμότητας. Το νέο ελαστικό Michelin CrossClimate διακρίνεται ακόμη από μεγάλη διάρκεια ζωής, αποτελεσματικότητα ως προς την κατανάλωση καυσίμου και άνεση. Θα είναι διαθέσιμο επιπλέον του ήδη υπάρχοντος καταλόγου της Michelin για θερινά και χειμερινά ελαστικά.