Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Ecocar Yudo τράβηξε τα βλέμματα στην Κρήτη (+τιμή)

Ελλάδα 13:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Ecocar Yudo τράβηξε τα βλέμματα στην Κρήτη (+τιμή)

ΝΕΑ

Το νέο Ecocar Yudo τράβηξε τα βλέμματα στην Κρήτη (+τιμή)

ΝΕΑ

Το πρώτο Ecocar Roadshow ολοκληρώθηκε με επιτυχία στην Κρήτη, με το Yudo να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Ecocar Yudo αποτελεί και επίσημα μέρος της ελληνικής πραγματικότητας. Το πιο προσιτό ηλεκτρικό SUV παρουσιάστηκε για πρώτη φορά επίσημα στην Ελλάδα, μαγνητίζοντας τα βλέμματα σε Χανιά, Ιεράπετρα, Ηράκλειο και Ρέθυμνο.

Το νέο Ecocar Yudo μπορεί να αποκτηθεί με 20.391 ευρώ καθώς από τη λιανική του τιμή των 26.900 ευρώ αφαιρείται η επιδότηση των σχεδόν 6.500 ευρώ, ενώ όσοι ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες και δικαιούνται επιπλέον επιδότηση, μπορούν να το αποκτήσουν με ακόμα λιγότερα.

Αυτή η πολύ ανταγωνιστική τιμή το καθιστά ό,τι πιο οικονομικό υπάρχει στην ελληνική αγορά σε ηλεκτρικό SUV, κάνοντάς το μοναδικό στο είδος.

Advertisement
Advertisement

Όσον αφορά στις διαστάσεις, έχει μήκος λίγο πάνω από τα 4 μέτρα, πλάτος 1,73 μέτρα και ύψος 1,625 μέτρα, με μεταξόνιο 2,48 μέτρα και ζυγίζει 1,3 τόνους.

Είναι 5θυρο και 5θέσιο, με αποθηκευτικό χώρο 310 λίτρων, τροχούς 16 ιντσών, ενώ τα πίσω καθίσματα πέφτουνσε αναλογία 40:60. Ταυτόχρονα, η 16,5 εκατοστών απόσταση από το έδαφος του επιτρέπει να κινηθεί και ήπια εκτός δρόμου.

Κάτω από το καπό υπάρχει μία μπαταρία LFP 41,7 kW που εξασφαλίζει περίπου 320 χιλιόμετρα αυτονομίας. Ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει 94 ίππους και 165 Nm ροπής και έτσι τα 0-50 χλμ./ώρα έρχονται σε 4,5 δευτερόλεπτα, με την μέγιστη ταχύτητα να περιορίζεται στα 130 χλμ./ώρα.

Advertisement

Μέσω AC φορτιστή η μπαταρία φορτίζει σε περίπου 7,5 ώρες, ενώ υποστηρίζεται και ταχεία φόρτιση DC, με το 10-80% να ολοκληρώνεται σε 45 λεπτά.

Στο εσωτερικό δεσπόζει η κεντρική οθόνη των 12,3 ιντσών, όπως και ο 7,0 ιντσών ψηφιακός πίνακας οργάνων, ενώ το OS του Infotainment είναι το καλαίσθητο Amber που τρέχει σε 8πύρηνο chipset Spandragon της Qualcomm, με 3 GB RAM και 32 GB εσωτερικό χώρο αποθήκευσης.

Advertisement

Η καμπίνα κοσμείται από δερμάτινα καθίσματα, δερμάτινο τιμόνι, δερμάτινη επένδυση στο ταμπλό και ξύλινες λεπτομέρειες στις πόρτες, ενώ ο Ambient φωτισμός ρυθμίζεται μεταξύ 256 χρωμάτων.

Η τιμή του Ecocar Yudo μετά την επιδότηση, διαμορφώνεται, όπως προαναφέραμε, στις 20.391 ευρώ.