Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Audi RS3 θα αποδίδει 420 ίππους

Ελλάδα 14:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Audi RS3 θα αποδίδει 420 ίππους

ΝΕΑ

Το νέο Audi RS3 θα αποδίδει 420 ίππους

ΝΕΑ

Το νέο Audi RS3 κατασκοπεύτηκε ξανά, αυτή τη φορά ενώ υποβαλλόταν σε δοκιμές υψηλής ταχύτητας γύρω από το Nurburgring Nordschleife. Το νέο μοντέλο θα βρει στο δρόμο του τη Mercedes-AMG A45 όταν θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος.

Advertisement
Advertisement

Το νέο RS3 θα αποτελέσει την ταχύτερη έκδοση του μικρομεσαίου hatchback της γερμανικής μάρκας μέχρι σήμερα, παράγοντας πάνω από 400 ίππους. Ακολουθούν όλες οι βασικές πληροφορίες που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Το αυτοκίνητο που συνελήφθη στις τελευταίες εικόνες φοράει λιγότερο καμουφλάζ από τα προηγούμενα, αν και αρκετοί από τους βασικούς τομείς του σχεδιασμού είναι ακόμα κρυμμένοι. Ωστόσο, αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι το νέο RS3 θα διαθέτει ένα ευδιάκριτο bodykit προκειμένου να το ξεχωρίζεις από τις μικρότερες εκδόσεις του A3. Οι αναβαθμίσεις στο μπροστινό μέρος περιλαμβάνουν έναν “βαθύτερο” προφυλακτήρα με μεγάλες εισαγωγές αέρα που θα παρέχουν καλύτερες αναπνοές στον κινητήρα. Ο ζεστός αέρας θα αποβάλλεται με τη βοήθεια πρόσθετων αεραγωγών στο πίσω άκρο των εμπρός θόλων. Οι πλαϊνές ποδιές έχουν μεγαλύτερο εύρος από τις αντίστοιχες των υπόλοιπων εκδόσεων του A3, ενώ πίσω υπάρχει μια μεγαλύτερη αεροτομή, ένας εκτεταμένος διαχύτης και το μεγάλο έμβλημα RS στην οβάλ ουρά.

Advertisement
Advertisement

Το makeover θα συνεχιστεί και μέσα, με ένα ζευγάρι ενισχυμένων σπορ καθισμάτων, ένα σπορ τιμόνι, πεντάλ αλουμινίου και μια σειρά ειδικών οθονών RS για το σύστημα ψυχαγωγίας 10.1 ιντσών του αυτοκινήτου, αλλά και ψηφιακά όργανα «Virtual Cockpit». Όπως το όγδοης γενιάς Golf, έτσι και το νέο Audi RS3 θα βασίζεται στην τελευταία έκδοση της πλατφόρμας MQB του Volkswagen Group, αν και με μια σειρά αναβαθμίσεων για περισσότερη απόδοση. Οι βελτιώσεις μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν χαμηλότερη ανάρτηση και διάτρητους δίσκους φρένων με μεγαλύτερες δαγκάνες – όλα αναμένεται να είναι στάνταρ στο μοντέλο παραγωγής.

Δεδομένου ότι το νέο RS3 θα διαθέτει την ίδια πλατφόρμα με το σημερινό μοντέλο, η Audi θα διατηρήσει τον υπερτροφοδοτούμενο 5κύλινδρο βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων του σημερινού μοντέλου – ο οποίος εξακολουθεί να χρησιμοποιείται στο τελευταίο Audi RS Q3. Ωστόσο, οι τιμές ισχύος και ροπής θα αυξηθούν σε περίπου 420 ίππους και 500 Nm ροπής, σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί το RS3 ανταγωνιστικό απέναντι στην πανίσχυρη Mercedes-AMG A 45 S των 421 ίππων. Η ισχύς θα σταλεί μέσω αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη σε όλους τους τροχούς (τετρακίνηση quattro). Όπως και το εξερχόμενο μοντέλο, το νέο RS3 θα υποστηριχθεί από μια σειρά τεχνολογιών που προορίζονται αποκλειστικά για τις εκδόσεις RS, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμιζόμενων αμορτισέρ, ενός συστήματος torque vectoring και νέο ρυθμιζόμενο ηλεκτρονικά σύστημα διεύθυνσης. Περισσότερα σε λίγους μήνες…