Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Audi RS3 δοκιμάζεται στο Nurburgring (video)

Ελλάδα 1:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Audi RS3 δοκιμάζεται στο Nurburgring (video)

ΝΕΑ

Το νέο Audi RS3 δοκιμάζεται στο Nurburgring (video)

ΝΕΑ

Καθώς η εξέλιξη της κορυφαίας έκδοσης του νέου Audi A3 συνεχίζεται, το RS3 εντοπίστηκε στο Nurburgring και με τους δύο τύπους αμαξώματος.

Advertisement
Advertisement

Οι εντατικές δοκιμές σε ακραίες συνθήκες στο Nurburgring είναι πλέον δεδομένο πως αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εξέλιξης κάθε αυτοκινήτου επιδόσεων. Το νέο Audi RS3 δεν θα μπορούσε βέβαια να αποτελεί εξαίρεση με τον κατασκοπευτικό φακό να απαθανατίζει τόσο την κλασική sportback όσο και την sedan έκδοσή του.

Το καμουφλάζ των πρωτοτύπων εξέλιξης είναι αρκετά έντονο και φυσικά δεν επιτρέπει τη διεξαγωγή συμπερασμάτων για τα βασικά σημεία διαφοροποίησης σε σχέση με τα απλά Α3. Πάντως περιμένουμε οι περισσότερες αλλαγές να εντοπίζονται στη μάσκα, τον εμπρός και πίσω προφυλακτήρα όπου αναμένεται να φιλοξενούνται μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και αεροδυναμικά βοηθήματα ενώ στο πίσω μέρος θα υπάρχει διαχύτης και θα είναι ορατές οι τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης. Σίγουρα πάντως η πιο δυναμική σχεδίαση της νέας γενιάς του Α3 θα βοηθά στη διαμόρφωση ενός πιο επιθετικού ύφους.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες το νέο RS3 θα κινείται από τον γνωστό 2.5 πεντακύλινδρο TFSI με αναβαθμισμένη απόδοση στους 420 ίππους και 51 χλγ, ροπής ενώ βέβαια θα έχει την πιο εξελιγμένη έκδοση του συστήματος τετρακίνησης Quattro. Εικάζεται δε πως η κορυφαία έκδοση Performance θα φθάνει τους 450 ίππους. Η επίσημη πρεμιέρα του RS3 αναμένεται κοντά στα τέλη της χρονιάς.