Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Το νέο αυτοκίνητο του Kimi Raikkonen

Ελλάδα 16:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το νέο αυτοκίνητο του Kimi Raikkonen

FORMULA 1

Το νέο αυτοκίνητο του Kimi Raikkonen

FORMULA 1

Η Alfa Romeo «ντύθηκε» Άι Βασίλης και λίγο πριν τα φετινά Χριστούγεννα, παρέδωσε στον Kimi Raikkonen μια Stelvio 2.0 Turbo!

Advertisement
Advertisement

Το νέο αυτοκίνητο του Iceman, θα τον συνοδεύει μακριά από τις πίστες, όπου μαζί με την οικογένεια του θα απολαμβάνουν την «Ιταλίδα» στην έκδοση Veloce, απολαμβάνοντας στις δύσκολες Σκανδιναβικές συνθήκες την κορυφαία ασφάλεια που παρέχει το προηγμένο σύστημα τετρακίνησης Q4. Όσο για το χρώμα, επηρεασμένος ίσως και από την ομάδα στην οποία πέρασε τα περισσότερα χρόνια του στη Formula 1, επέλεξε το Rosso Alfa!

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής, είπε σχετικά με αυτό το… πρόωρο δώρο από την Alfa Romeo: «Μετά από την πολύ έντονη φετινή σεζόν, είναι ωραίο που επιστρέφω στην κανονική μου ζωή με την οικογένεια μου. Όμως σίγουρα δεν θέλω να αφήσω πίσω μου την απόλαυση της οδήγησης και η επιλογή της Stelvio Veloce 2.0 280 HP με το σύστημα τετρακίνησης Alfa Q4 μου δίνει την ευκαιρία να το κάνω με απόλυτη ασφάλεια, ακόμα και στα χιόνια της Φινλανδίας».

raikkonen-stelvio-2020-d1000x600

Advertisement
Advertisement

Προσφέροντας όλα τα πλεονεκτήματα της πίσω κίνησης, το σύστημα Q4 εξασφαλίζει χαμηλή κατανάλωση, οδηγική απόλαυση, ενώ την ίδια στιγμή είναι έτοιμο για να βοηθήσει τον οδηγό σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης.

Καρδιά του συστήματος αποτελεί το ενεργό σύστημα κατανομής της ροπής (ATC), το οποίο αναλύει σε πραγματικό χρόνο τα επίπεδα πρόσφυσης, αλλά και τις απαιτήσεις του οδηγού ώστε να διασφαλίσει τη βέλτιστη επίδοση. Αν απαιτηθεί, μέχρι και το 50% της ροπής του κινητήρα μπορεί να μεταφερθεί σε λιγότερο από 150 χιλιοστά του δευτερολέπτου στους εμπρός τροχούς, μέσω ενός εξαιρετικά συμπαγούς και με χαμηλό βάρος εμπρός διαφορικού. Η κατανομή της ροπής ανάμεσα στους δύο άξονες μεταβάλλεται συνεχώς με απόλυτη ακρίβεια σύμφωνα με τις συνθήκες του οδοστρώματος και τις εντολές του οδηγού. Το αποτέλεσμα είναι κορυφαίος έλεγχος και σταθερότητα του αυτοκινήτου στις στροφές.

raikkonen-stelvio-2020-b1000x600

Advertisement

«Στο κλείσιμο μιας έντονης αγωνιστικής χρονιάς, ήρθε η στιγμή να κατεβάσουμε για λίγο ρυθμό και να αφιερώσουμε χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους μας. Η Alfa Romeo ήταν δίπλα στον Kimi σε κάθε Grand Prix και τώρα με τη Stelvio που ο ίδιο ο Kimi διάλεξε, θα τον συνοδεύουμε και στον προσωπικό του χρόνο. Περιμένοντας με ανυπομονησία τη νέα σεζόν της Formula 1, χαιρόμαστε που θα έχει δίπλα του αυτό το πανέμορφο αυτοκίνητο», είπε από την πλευρά του ο Arnaud Leclerc, Επικεφαλής της Alfa Romeo για την περιοχή EMEA.

Ο Kimi έχει μπροστά του σχεδόν τρεις μήνες μέχρι τις επόμενες υποχρεώσεις του με την Alfa Romeo Racing, για λογαριασμό της οποίας θα οδηγεί και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2021.

Advertisement

raikkonen-stelvio-2020-c1000x600

Διαβάστε επίσης:
Το τελευταίο F1 Vlog της σεζόν (video)
King Lewis: Η αποκλειστική συνέντευξη του Hamilton στο NewsAuto
Αποκλειστική συνέντευξη του οδηγού του Safety Car της F1, Bernd Maylander!