Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Αποκλειστική δήλωση: H Renault Γαλλίας για την TEOREN ΑΕ

Ελλάδα 6:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκλειστική δήλωση: H Renault Γαλλίας για την TEOREN ΑΕ

ΑΓΟΡΑ

Αποκλειστική δήλωση: H Renault Γαλλίας για την TEOREN ΑΕ

ΑΓΟΡΑ

Μία νέα εποχή άρχισε για τις Renault και Dacia στην Ελλάδα, σε ένα ομολογουμένως δύσκολο οικονομικά περιβάλλον. Ως γνωστόν, η αποκλειστική εισαγωγή και διάθεση των αυτοκινήτων και ανταλλακτικών των δύο εταιρειών στη χώρα μας ανατέθηκε στην TEOREN Motors, της οικογένειας Θεοχαράκη.

Advertisement
Advertisement

Το NewsAuto.gr επικοινώνησε με τον Αντιπρόεδρο της Renault, υπεύθυνο για τις πωλήσεις, Ζερόμ Στολ. Σε ερώτησή μας κατά πόσο η αλλαγή στον επίσημο εισαγωγέα θα βοηθήσει τις πωλήσεις της γαλλικής εταιρείας στην Ελλάδα, ο κ. Στολ απάντησε: «Η ελληνική αγορά συνεχίζει να συρρικνώνεται, όπως δείχνουν τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του έτους. Σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον, αναζητήσαμε τον καλύτερο δυνατόν συνεργάτη, ώστε να αυξήσουμε το μερίδιό μας, το οποίο είναι κάτω από 2% στην ελληνική αγορά».

Τα στατιστικά στοιχεία του ΣΕΑΑ δείχνουν ότι στο εξάμηνο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2013, η Renault κατέγραψε 470 ταξινομήσεις, που αντιστοιχούν στο 1,5% των συνολικών πωλήσεων. Το μερίδιο της Dacia είναι 0,3% (αντιστοιχεί σε 100 ταξινομήσεις). Το συνολικό μερίδιο Renault-Dacia το αντίστοιχο διάστημα του 2012 ήταν 2,6%. Το λανσάρισμα του νέου Clio, αλλά και η αναμενόμενη άφιξη μοντέλων όπως το Captur, δημιουργούν αισιοδοξία στη Renault και στην TEOREN Motors για το επόμενο διάστημα.

Σχετικά με το κατά πόσο βοηθά το γεγονός ότι η οικογένεια Θεοχαράκη αντιπροσωπεύει και τη Nissan στη χώρα μας, ο Αντιπρόεδρος της Renault σχολίασε: «Είναι φυσικό ότι θα διευκολύνει την επαγγελματική μας σχέση το γεγονός ότι ο εισαγωγέας έχει την ίδια συνεργασία και με τη Nissan».

Advertisement
Advertisement

[nggallery id=2851]