Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το μοντέλο Νο3.000.000!

Ελλάδα 12:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το μοντέλο Νο3.000.000!

ΝΕΑ

Το μοντέλο Νο3.000.000!

ΝΕΑ

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά τρία εκατομμύρια αυτοκίνητα έχουν κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της Opel στο Άιζεναχ!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Οι Γερμανοί γιόρτασαν την επίτευξη αυτού του αριθμού ορόσημο, έχοντας πολλούς εξέχοντες προσκεκλημένους και με… τιμώμενο όχημα, ένα λευκό Adam Arden Blue οροφή που πέρασε θριαμβευτικά από τη γραμμή συναρμολόγησης εν μέσω χειροκροτημάτων.

Στο τιμόνι βρισκόταν μία γυναίκα που ξέρει καλά πως να χειρίζεται το συγκεκριμένο όχημα, αφού το οδηγεί (σε πιο ανήσυχη εκδοχή του) στο Opel Rallye Cup: η τηλεπαρουσιάστρια Lina Van de Mars.

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο αυτοκίνητο που πέρασε από τη γραμμή συναρμολόγησης του Άιζεναχ, ήταν ένα Opel Vectra που παρουσιάστηκε αμέσως μετά τη Γερμανική επανένωση το 1990. Συνολικά 1.2 δις ευρώ έχουν επενδυθεί στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις από τότε που ξεκίνησε η παραγωγή – πιο πρόσφατα σχεδόν 200 εκατομμύρια ευρώ για το Adam.

«Είναι μία πρόκληση να κατασκευάζεις ένα αυτοκίνητο όπως το Adam. Με όλες τις επιλογές εξατομίκευσης, αυτό δημιουργεί τεράστια πρόκληση στους τομείς προγραμματισμού, διακίνησης και παραγωγής. Η Opel είναι η μοναδική κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων που εξελίξει και κατασκευάζει ένα μικρό αυτοκίνητο στη Γερμανία», σχολίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της μάρκας από το Ράσελχαϊμ, Dr. Karl-Thomas Neumann.

Παρούσα και η Πρωθυπουργός του κρατιδίου της Θουριγγίας, Christine Lieberknecht, τόνισε το σημαντικό ρόλο της Opel στην περιοχή σαν εργοδότης και κινητήρια δύναμη για την ίδρυση άλλων βιομηχανιών: «Οι εγκαταστάσεις αυτές είναι αναπόσπαστο τμήμα της Θουριγγίας! Θέλουμε η επιτυχημένη ιστορία του εργοστασίου του Άιζεναχ να συνεχιστεί! Επί πολλές γενιές τώρα, η αξιοπιστία και η ποιότητα χαρακτηρίζουν τα προϊόντα Opel, και τα έχουμε αναδείξει σε πραγματικά αντικείμενα cult. Το Adam έχει όλα τα απαραίτητα για να γίνει επίσης ένα cult αυτοκίνητο».

Advertisement