Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Mitsubishi Lancer θα επιστρέψει σαν Crossover

Ελλάδα 16:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Mitsubishi Lancer θα επιστρέψει σαν Crossover

ΝΕΑ

Το Mitsubishi Lancer θα επιστρέψει σαν Crossover

ΝΕΑ

Την αναγέννηση του ονόματος Lancer ως crossover επιθυμεί η Mitsubishi με την ιαπωνική εταιρία να δουλεύει ήδη πάνω σε αυτό για να κάνει την δική της αντεπίθεση στην δημοφιλή “C”κατηγορία, με μια ιδέα αρκετά ριζοσπαστική. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η Mitsubishi εργάζεται ήδη πάνω στην δυναμική επιστροφή του ονόματος Lancer το οποίο και επιθυμεί να επαναφέρει στην αγορά ως crossover. Η ιαπωνική εταιρία σκοπεύει παράλληλα να αντικαταστήσει όλα τα υπάρχοντα SUV μοντέλα της αλλά και να δημιουργήσει μια νέα γενιά μικρών αυτοκινήτων.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο Auto Express ο Βρετανός διευθυντής της ιαπωνικής εταιρίας, Trevor Mann αποκάλυψε πως η κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν οι Ιάπωνες για το όνομα Lancer βρίσκεται στα τελικά στάδια οριστικοποίησης της, ενώ δεν παρέλειψε να πει και μερικά πιο κατατοπιστικά πράγματα όσον αφορά στις διαστάσεις της επόμενης γενιάς Lancer: “Έχουμε ένα προϊοντικό πλάνο που είναι πολύ δυνατό μέχρι το 2025 και μια γραμμή από αποσιωπητικά μετά από αυτό…Μέσα σε αυτό το πλαίσιο έχουμε κάνει τις εξής ερωτήσεις: Τι οχήματα θέλουμε; Πάνω σε τι θα δουλέψουμε; Θα αντικαταστήσουμε τα ASX, Outlander και Triton. Μετά από αυτά έχουμε τα εξής δύο “κουτάκια” να τικάρουμε: Pajero και Lancer…”

“Το Lancer είναι πιθανώς το πιο εύκολο: πιστεύουμε ότι έχουμε μια λύση που θα ταίριαζε στη συγκεκριμένη κατηγορία. Γιατί αν κοιτάξει κανείς παγκοσμίως η κατηγορία “C” των hatchback (Golf και Focus) δεν μικραίνει. Απλά έχει πέσει λίγο σε Η.Π.Α. και Ευρώπη. Τα νούμερά της ωστόσο συνεχίζουν να ανεβαίνουν στην Κίνα. Οπότε υπάρχει ζήτηση. Και επειδή πιστεύω ότι η κατηγορία είναι τόσο μεγάλη σε όλο τον κόσμο, πρέπει να την λάβουμε υπόψη μας.”

Advertisement
Advertisement

Mitsubishi-e-Evolution-Concept-640

Την ίδια άποψη φαίνεται να συμμερίζεται και ο αρχισχεδιαστής της Mitsubishi, Tsunehiro Kunimoto, ο οποίος πιστεύει ότι η σχεδιαστική κατεύθυνση που παρουσίασε η ιαπωνική εταιρία με το concept e-Evolution, το οποίο και είδαμε για πρώτη φορά στο προηγούμενο Σαλόνι του Τόκιο είναι ιδανική για ένα αυτοκίνητο μεσαίου μεγέθους, όπως είναι τα προαναφερθέντα hatchback. “Μόνο και μόνο επειδή ανήκει στην κατηγορία “C” δεν σημαίνει ότι πρέπει να μοιάζει και με ένα συμβατικό hatchback”, δήλωσε ο Ιάπωνας και πρόσθεσε: “Ίσως μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν νέο τύπο hatchback. Αυτή τη στιγμή σκεφτόμαστε πολύ ριζοσπαστικά…”

Πηγή: Autoexpress