Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To ΜΙΝΙ Connected συνεργάζεται με τις GoPro

Ελλάδα 7:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To ΜΙΝΙ Connected συνεργάζεται με τις GoPro

ΝΕΑ

To ΜΙΝΙ Connected συνεργάζεται με τις GoPro

ΝΕΑ

Ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα των υπηρεσιών infotainment στους πελάτες της δίνει η MINI, προσπαθώντας να ενισχύσει με κάθε τρόπο την “ιδιαιτερότητα” της εικόνας της.

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Από τον περασμένο Ιούνιο στο Apple App Store διατίθεται δωρεάν εφαρμογή όπου οι πελάτες MINI Connected μπορούν να χρησιμοποιούν το MINI Joystick ή το MINI Controller για τη λήψη βίντεο και φωτογραφιών από μία κάμερα τοποθετημένη στο αυτοκίνητο. Η νέα αυτή εφαρμογή επιτρέπει στα μοντέλα της βρετανικής μάρκας τον έλεγχο καμερών GoPro μέσω του λειτουργικού συστήματος του οχήματος.  Έτσι προσφέρεται η δυνατότητα λήψης βίντεο ή φωτογραφιών με κάμερα GoPro τοποθετημένη μέσα στο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Οι κάμερες αυτές είναι ειδικά σχεδιασμένες για λήψη φωτογραφιών ή βίντεο κατά τη διάρκεια θεαματικών σπορ αγωνισμάτων ή δραστηριοτήτων ελεύθερου χρόνου από  ενθουσιώδεις οδηγούς που σπεύδουν να τεκμηριώσουν τις οδηγικές τους ικανότητες σε ειδικές πίστες, για παράδειγμα.

Advertisement
Advertisement

Έτσι το ΜΙΝΙ αποτελεί το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο με λειτουργικό σύστημα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για έλεγχο μιας κάμερας GoPro. Το όχημα πρέπει να εφοδιάζεται με Radio MINI Visual Boost, σύστημα πλοήγησης MINI ή σύστημα πλοήγησης Professional, και επίσης πρέπει να διαθέτει το προαιρετικό MINI Connected. Η ενσωμάτωση της εφαρμογής στο λειτουργικό σύστημα του οχήματος γίνεται μέσω του Apple iPhone του πελάτη, ενώ η ανταλλαγή σήματος με την κάμερα GoPro διασφαλίζεται μέσω μιας σύνδεσης WLAN. Σαν αποτέλεσμα η κάμερα μπορεί να ελέγχεται ασύρματα – ανεξάρτητα αν βρίσκεται μέσα ή έξω από το αυτοκίνητο – όπως σε κάποιο προφυλακτήρα, στην οροφή ή σε εξωτερικό καθρέπτη – ώστε να μπορεί να γίνεται λήψη φωτογραφιών ή βίντεο  τη στιγμή της δράσης και με υψηλές ταχύτητες.

Ο οδηγός μπορεί να θέσει σε λειτουργία / σταματήσει την κάμερα αλλά και να ρυθμίσει το πρόγραμμα λήψης από ένα μενού στον υπολογιστή ταξιδιού. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής λήψης βίντεο και φωτογραφίας καθώς και μιας σειράς σκηνών με μικρή ή μεγάλη συχνότητα (σεκάνς).  Διατίθενται επίσης ειδικά προγράμματα για βελτιστοποίηση της ποιότητας της εικόνας σε ποικίλες οδηγικές συνθήκες όπως τις βραδινές ώρες ή στις στροφές. Επιπλέον, η κάμερα ενεργοποιείται και απενεργοποιείται χρησιμοποιώντας το λειτουργικό σύστημα ΜΙΝΙ, ενώ το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας της κάμερας εμφανίζεται στην οθόνη μαζί με τη ισχύ του σήματος WLAN και την υπόλοιπη διάρκεια εγγραφής. Όταν το αυτοκίνητο είναι ακίνητο, εμφανίζεται μία εικόνα προεπισκόπησης που δείχνει την προοπτική της κάμερας.

Τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν σε μία γκάμα λειτουργιών που μπορούν να χρησιμοποιούν οι κάτοχοι των μοντέλων της βρετανικής μάρκας, που περιλαμβάνει ακόμα τα Glympse, AUPEO!, Stitcher, Deezer, Audible, Napster/Rhapsody, TuneIn αλλά και το Amazon Cloud Player. Παράλληλα, υπάρχουν υπηρεσίες που περιλαμβάνονται στο MINI Connected App όπως μία λειτουργία web radio και RSS news feeds,  χρήση των Facebook, Twitter και foursquare, online αναζήτηση και λειτουργίες αποκλειστικές για MINI, όπως Driving Excitement, Mission Control, Dynamic Music και MINIMALISM, αλλά και το νέο ‘συνοδοιπόρο’ MINI Connected XL Journey Mate για διαδραστικό προγραμματισμό ταξιδιών που περιλαμβάνει και Real Time Traffic Radar (ραντάρ ελέγχου κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο).