Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το μελλοντικό SUV της Bentley θα είναι Plug-In Hybrid

Ελλάδα 16:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το μελλοντικό SUV της Bentley θα είναι Plug-In Hybrid

ΝΕΑ

Το μελλοντικό SUV της Bentley θα είναι Plug-In Hybrid

ΝΕΑ

Η Bentley Bentayga είναι ήδη ένα από τα πιο ακριβά και πολυτελή SUV στον πλανήτη, ο συγκεκριμένος κατασκευαστής όμως ψάχνεται να δημιουργήσει ένα νέο SUV – ναυαρχίδα, το οποίο μάλιστα θα τοποθετηθεί ακόμη ψηλότερα και θα είναι υβριδικό.

Advertisement
Advertisement

Ο επικεφαλής της Bentley, Adrian Hallmark, μίλησε για την απόφαση της εταιρείας να μην αντικαταστήσει τη γερασμένη Mulsanne και παράλληλα το διακύβευμα της να εισέλθει σε μια νέα στρατόσφαιρα των SUV.

“Στις παλιές καλές ημέρες, πριν από 20 χρόνια δηλαδή, όταν ο Arnage ήταν στο δρόμο με την Silver Seraph (Rolls-Royce), οι παγκόσμιες πωλήσεις σε αυτή την κατηγορία ήταν περίπου 1.500 έως 2.000 συνολικά αυτοκίνητα το χρόνο”, τονίζει ο Hallmark. “Τώρα είναι λιγότερα από 1.000, και εμείς είμαστε το 50% αυτών”, προσθέτει με νόημα. Με αυτό το σκεπτικό, η Bentley δεν πιστεύει ότι έχει νόημα να εξελίξει έναν διάδοχο της Mulsanne. Ωστόσο, με τις προτιμήσεις των πελατών να μετατοπίζονται προς τα SUV, ο Hallmark δήλωσε ότι η εταιρεία θα ξεκινήσει ένα νέο προϊόν προκειμένου να γεμίσει το κενό που άφησε η Mulsanne. Δεν επιβεβαίωσε βέβαια αν αυτό θα είναι ένα SUV, αλλά άφησε να εννοηθεί πως θα έκανε την πιο λογική κίνηση με βάση τις ανάγκες της εποχής. “Δεν θα πρόκειται για σπορ αυτοκίνητο, δεν θέλουμε να κατασκευάσουμε σπορ αυτοκίνητα. Τα SUV αποτέλεσαν το 47% των πωλήσεών μας πέρυσι. Αν κοιτάξετε την κατηγορία κάτω από μας, κυμαίνεται στο 50%», είπε. “Έτσι, η σαφής ένδειξη είναι ότι τόσο οι αγοραστές αυτοκινήτων premium όσο και οι αγοραστές αυτοκινήτων πολυτελείας βλέπουν τώρα τα SUV πιο ελκυστικά από ποτέ”.

Advertisement
Advertisement

Εάν η Bentley πράγματι αποφασίσει να κατασκευάσει ένα νέο SUV πάνω από την Bentayga, πιθανότατα αυτό δεν θα το κάνει αύριο. Στην πραγματικότητα, πληροφορίες αναφέρουν πως η συγκεκριμένη κίνηση πιθανόν να γίνει μετά το λανσάρισμα του πρώτου EV της μάρκας στην αγορά και αυτό δεν αναμένεται να συμβεί πριν το 2025. Αυτό σημαίνει ότι όταν η Mulsanne αποσυρθεί σε λίγους μήνες, η Bentley θα πρέπει αναγκαστικά να βασιστεί στην Flying Spur προκειμένου να καταγράψει πωλήσεις στα πολυτελή τετράθυρα της κατηγορίας. Όσο για το τι θα μπορούσε να τροφοδοτήσει το μελλοντικό SUV της Bentley, πιθανότατα δεν θα είναι ένα ηλεκτροκίνητο σύστημα κίνησης αλλά ένα αντίστοιχο plug-in hybrid. Υπομονή λοιπόν…