Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το κινέζικο αυτοκίνητο των 20.000+ ευρώ!

Ελλάδα 11:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το κινέζικο αυτοκίνητο των 20.000+ ευρώ!

ΝΕΑ

Το κινέζικο αυτοκίνητο των 20.000+ ευρώ!

ΝΕΑ

Η κυκλοφορία του πρώτου αυτοκινήτου της Qoros στην Ευρώπη αρχίζει από τη Σλοβακία. Η κινέζικη εταιρεία ανακοίνωσε ότι εισάγει το 3 Sedan μέσω της ολλανδικής Autobinck, η οποία θα το διαθέτει σε έκθεσή της στην πόλη της Μπρατισλάβας, ενώ θα αναλάβει και το σέρβις. Η διανομή του πρώτου Qoros είναι στην ουσία δοκιμαστική, ενόψει του λανσαρίσματος του αυτοκινήτου και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες προς τα τέλη του 2014.

Advertisement
Advertisement

Το Qoros 3 Sedan θα διατίθεται στη Σλοβακία με 1.6 turbo βενζίνης, ισχύος 156 PS. Συνδυάζεται με μηχανικό 6τάχυτο κιβώτιο (προαιρετικά και διπλού συμπλέκτη με ίδιο αριθμό σχέσεων) και πληροί τις προδιαγραφές Euro 5. Η τιμή του πάντως δεν είναι χαμηλή. Kάθε άλλο, καθώς ορίστηκε στα 20.960 ευρώ. Η Qoros ανακοίνωσε πάντως ότι θα υποχωρήσει αρκετά κάτω από τα 20.000 ευρώ όταν θα λανσαριστεί πλήρως στην Ευρώπη. Ακόμη και τότε όμως, δύσκολα θα μπορέσει να κοντράρει τα προσιτά sedan, Ευρωπαίων και Ιαπώνων κατασκευαστών.

Το μικρομεσαίο τετράθυρο μοντέλο, μήκους 4,61 m, θα αρχίσει να πωλείται στην Κίνα το τελευταίο τρίμηνο του 2013, διαθέσιμο και με ατμοσφαιρικό 1.6 (απόδοσης 126 PS). Το δίκτυο της Qoros θα περιλαμβάνει περίπου 80 σημεία στη χώρα της Ασίας. Τα στελέχη της εταιρείας ελπίζουν ότι το αυτοκίνητό τους θα αποσπάσει 5 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του οργανισμού Euro NCAP.

Τον περασμένο Μάρτιο στη Γενεύη, η Qoros είχε παρουσιάσει και δύο πρωτότυπα μοντέλα, τα οποία αναμένεται να είναι έτοιμα προς παραγωγή το 2014. Πρόκειται για το 3 Cross Hybrid Concept και το 3 Estate Concept. Το crossover έχει υβριδικό σύστημα, με τοποθετημένο μπροστά 1.2 turbo και πίσω ηλεκτροκινητήρα. Το 3 Estate Concept προαναγγέλλει το μικρομεσαίο station wagon της εταιρείας και μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με το sedan.

Advertisement
Advertisement

Η Qoros ιδρύθηκε το 2007 και σε αυτή συμμετέχουν η Chery Automobile από την Κίνα και η ισραηλινή εταιρεία επενδύσεων Israel Corporation. Η έδρα της είναι στην πόλη Χανγκτσού, εκεί όπου βρίσκεται και η γραμμή παραγωγής.[nggallery id=1822]