Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το καλοκαίρι η έναρξη παραγωγής του Infiniti Q30

Ελλάδα 1:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το καλοκαίρι η έναρξη παραγωγής του Infiniti Q30

ΝΕΑ

Το καλοκαίρι η έναρξη παραγωγής του Infiniti Q30

ΝΕΑ

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι υπεύθυνοι του εργοστασίου της Nissan στο Σάντερλαντ της Αγγλίας, προκειμένου να διαμορφώσουν τη γραμμή παραγωγής του Q30. Το μικρομεσαίο hatchback της Infiniti θα βασίζεται στην προσθιοκίνητη πλατφόρμα MFA της Mercedes, από την οποία θα δανείζεται και ορισμένους κινητήρες.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Μηχανικοί της Nissan Μ. Βρετανίας επισκέφθηκαν την Ιαπωνία για τις τελικές βελτιώσεις στα πρωτότυπα οχήματα του Q30, πριν τη δοκιμαστική έναρξη παραγωγής το Φεβρουάριο. Αυτό μεταφράζεται λογικά στο ότι η παγκόσμια πρεμιέρα του βασικού μοντέλου της Infiniti θα γίνει τον Μάρτιο στη Γενεύη. Η κανονική παραγωγή του Q30 έχει προγραμματιστεί να αρχίσει τον Αύγουστο, με τις παραδόσεις να ακολουθούν το φθινόπωρο του 2015.

Το Infiniti Q30 θα αντλεί σχεδιαστικά στοιχεία από το εικονιζόμενο πρωτότυπο, το οποίο είχε κάνει πρεμιέρα το Σεπτέμβριο του 2013 στη Φρανκφούρτη, με καλεσμένο μάλιστα τον τότε πρωταθλητή της Formula 1, Sebastian Vettel. Ο αντίπαλος μοντέλων όπως το Audi A3 και η BMW Σειρά 1 θα εφοδιάζεται με 4κύλινδρους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Η βασική έκδοση βενζίνης αναμένεται να εφοδιάζεται με τον 1.2 turbo του Ομίλου Renault-Nissan, με απόδοση πάνω από 120 PS. Πιο sport προσανατολισμό θα δίνει ο 1.6 DIG-T, ισχύος 190 PS, αλλά και ο 2λιτρος από τη Mercedes με 214 PS. Οι επιλογές στους diesel θα περιλαμβάνουν τον 1.6 dCi με τα 130 PS.

Advertisement
Advertisement

Αργότερα μέσα στο 2015 θα αρχίσει στο Σάντερλαντ η παραγωγή και ενός compact SUV, με όνομα QX30 και παρόμοια εμφάνιση. Θα μοιράζεται τα μηχανικά μέρη με το Q30, ενώ θα κυκλοφορήσει προαιρετικά και με τετρακίνηση (διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα).