Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το καλό το παλικάρι Tesla ξέρει και άλλο μονοπάτι!

Ελλάδα 11:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το καλό το παλικάρι Tesla ξέρει και άλλο μονοπάτι!

ΝΕΑ

Το καλό το παλικάρι Tesla ξέρει και άλλο μονοπάτι!

ΝΕΑ

Οι πονηροί Γάλλοι δημιούργησαν ένα διθέσιο Tesla Model Y για να γλιτώσουν τη φορολογία.

Advertisement
Advertisement

Η φορολογία πολυτελών αυτοκινήτων στη Γαλλία είναι αρκετά τσουχτερή αναγκάζοντας τους αγοραστές premium αυτοκινήτων να πληρώσουν αρκετά υψηλό φόρο προστιθέμενης αξίας. Υπάρχει όμως ένα παραθυράκι στο νόμο που λέει, αν το όχημα έχει δύο ή τρεις θέσεις στο εμπρός μέρος και καμία θέση στο πίσω, τότε θεωρείται επαγγελματικής χρήσης και δεν καταβάλει κανέναν φόρο.

Αυτό το σενάριο το έχουμε συναντήσει σε αρκετά οχήματα όπως το Ford Fiesta Van, το Dacia Duster Commercial και πολλά ακόμα τα οποία μετατρέπονται από το εργοστάσιο και βγαίνουν ως επαγγελματικά οχήματα με μειωμένη φορολογία. Στη Γαλλία η συγκεκριμένη τακτική έχει περάσει σε άλλο επίπεδο καθώς πλέον έχουμε ακόμα και Tesla να βγαίνει με αυτήν τη δομή.

Η Tesla στη Γαλλία λοιπόν προσφέρει ένα Model Y με δύο θέσεις εμπρός και καμία θέση πίσω, δημιουργώντας ουσιαστικά ένα van με χώρο φόρτωσης 2.158 λίτρα. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του επικεφαλής οικονομικών της Tesla Κλεμέντ Μαγκέτ, εκατομμύρια οχήματα αυτής της κατηγορίας κυκλοφορούν στη Γαλλία με τεχνολογία diesel κινητήρων.

Advertisement
Advertisement

Η Tesla λοιπόν θέλει να αλλάξει αυτήν την ισορροπία βάζοντας δυναμικά στο παιχνίδι και την ηλεκτροκίνηση, ιδιαίτερα με το εξαιρετικό Model Y. Άλλωστε η αυτονομία του αυτοκινήτου της Tesla είναι 564 χιλιόμετρα με μία φόρτιση. Από την άλλη βέβαια, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο επηρεάζεται πολύ από το βάρος και παρά την μείωση του βάρους από την αφαίρεση των καθισμάτων, το φορτίο που θα κουβαλάει το Model Y σίγουρα θα μειώνει την αυτονομία του στην πραγματική ζωή.

Εκείνο όμως που μετράει, είναι ότι ο αγοραστής του διθέσιου Model Y «van» δεν θα πληρώσει υπέρογκο φόρο στο γαλλικό κράτος.