Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το «καυτό» Audi RS3 κοντά μας μέσα στο 2021

Ελλάδα 3:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το «καυτό» Audi RS3 κοντά μας μέσα στο 2021

ΝΕΑ

Το «καυτό» Audi RS3 κοντά μας μέσα στο 2021

ΝΕΑ

Η κορυφαία έκδοση της γκάμας του νέου Audi A3, όπως όλα δείχνουν θα μπει στην παραγωγή το 2021.

Advertisement
Advertisement

Η έκδοση RS3 είναι σίγουρα ένα αυτοκίνητο με αγωνιστικό pedigree, έχοντας να επιδείξει κορυφαίες επιδόσεις και ανάλογη οδική συμπεριφορά. Πλέον, με την είσοδο της νέας γενιάς του Audi A3, οι λάτρεις της συγκεκριμένης έκδοσης περιμένουν τη στιγμή που θα παρουσιαστεί και επισήμως. Οι δοκιμές εξέλιξης έχουν ήδη ξεκινήσει από τους προηγούμενους μήνες, ενώ σύμφωνα με πηγές μέσα από το εργοστάσιο, το προσεχές διάστημα αναμένεται και η παρουσία των πρωτότυπων μοντέλων στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Προς το παρόν ας απολαύσουμε τον εξωτερικό σχεδιασμό του νέας γενιάς RS3, όπως μας τον παρουσιάζει ο καλλιτέχνης Kleber Silva. Για τον Βραζιλιάνο σχεδιαστή το κορυφαίο μοντέλο μοιράζεται αρκετά στοιχεία από το μεγαλύτερο RS6, όπως την εμπρός μάσκα με τα νέας σχεδίασης φωτιστικά σώματα LED, αλλά και τους τονισμένους θόλους των τροχών. Φυσικά δεν λείπουν οι ευμεγέθεις αεραγωγοί, η εξαγωνική γρίλια,  ο πίσω ψευδο-διαχύτης και οι διπλές οβάλ απολήξεις.

Advertisement
Advertisement

Η ιστορία του Audi RS3 ξεκινά το 2011, με το μοντέλο να διαθέτει τότε έναν πεντακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2,5 λίτρων με απόδοση 340 ίππων. Το 2015, η δεύτερη γενιά είχε το ίδιο μοτέρ, με την ισχύ να ανεβαίνει στους 367 ίππους, το 2016 παρουσιάστηκε η σεντάν έκδοση με 400 ίππους, που βοήθησε στην αύξηση των πωλήσεων, κυρίως στην αγορά των ΗΠΑ, ενώ λίγο αργότερα ακολούθησε η αναβαθμισμένη γενιά του 5θυρου Sportback.