Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Jeep CJ-8 Scrambler της Ball&Buck πάει για κυνήγι

Ελλάδα 3:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Jeep CJ-8 Scrambler της Ball&Buck πάει για κυνήγι

ΝΕΑ

Το Jeep CJ-8 Scrambler της Ball&Buck πάει για κυνήγι

ΝΕΑ

Ένα του Jeep CJ-8 Scrambler του 1980 αναβιώνει με κάποιες μικρές μετατροπές, που το κάνουν πιο άνετο, πιο γρήγορο, πιο ασφαλές και σίγουρα πιο ακριβό. Όπως μπορείτε να δείτε το αποτέλεσμα αξίζει κάθε δολάριο/ευρώ.

Advertisement
Advertisement

 

Τα οχήματα restomods (συνδυασμός των λέξεων Restoration και Modification δλδ αναπαλαίωση με κάποιες μετατροπές) γνωρίζουν πολύ μεγάλη άνθηση (ιδιαίτερα στις ΗΠΑ), συνδυάζοντας την γοητεία των παλαιών κατασκευών με σύγχρονες ανέσεις και τεχνολογία. Τελευταία προσπάθεια αυτή της Ball and Buck (εταιρία διοργανώσεων Outdoor activities κυνήγι και ψάρεμα αλλά και εξοπλισμού) η οποία διάλεξε το Jeep CJ8. Παρόλο που έχει κατασκευαστεί σε περιορισμένους αριθμούς κατά το πρώτο μέρος της δεκαετίας του 1980, το Jeep CJ-8, είναι ένα ιδιαίτερο μοντέλο. Έχει σαν βάση το CJ7 (το γνωστό Renegade) με μισή/διθέσια καμπίνα και καρότσα.

Advertisement
Advertisement

Η Ball and Buck, σας ζητά από 60.178 ως 87.600 ευρώ (από 65.000 ως 95.000 δολάρια) για να σας αναπαλαιώσει ή να σας αναπαλαιώσει και βελτιώσει ένα Jeep CJ-8 Scrambler. Για να καταλάβετε το μέγεθος της δουλειάς η αποκατάσταση του πλαισίου διαρκεί περίπου 100 ώρες, ενώ για να ολοκληρωθεί η κατασκευή μπορεί να χρειαστεί τρεις έως έξι μήνες ανάλογα με την πολυπλοκότητα του έργου.

Advertisement

Οι επιλογές κινητήρων περιλαμβάνουν από τον εξακύλινδρο κινητήρα της AMC με 4200 κ.εκ. μέχρι τον τετρακύλινδρο Turbo diesel Cummins 2,8 λίτρων ή τον μικρού μπλοκ V8 LS3 της General Motors. Από την άποψη των χρωμάτων, τέσσερις επιλογές διατίθενται: Sutton Black, του Everglades Green, του Coronado Sand και του Chesapeake Gray. Οι λεπτομέρειες αφορούν: γυαλισμένα κομμάτια από ανοξείδωτο ατσάλι ή ματ μαύρο μέταλλο και πολλά σημεία με ύφασμα παραλλαγή, δερμάτινες θήκες στις πόρτες και και δερμάτινες λαβές. Επιπλέον μπορείτε να ζητήσετε το off-roader kit με ανάρτηση 2 ίντσες ψηλότερη και ενισχυμένο τετρατάχυτο μηχανικό κιβώτιο.

Στην Ελλάδα το νέο Jeep Renegade (+τιμές)

Όταν η κατάσταση φτάνει στο… απροχώρητο η τετρακίνηση αναλαμβάνει να σας πάει πιο μακριά με μπλοκέ εμπρός διαφορικό από την ARB. Τέλος υπάρχει μεγαλύτερη δεξαμενή καυσίμου (57 λίτρα) προβολείς LED, συρόμενο πίσω παράθυρο για όσους ζητούν σκληρή οροφή και τριπλή σειρά καθισμάτων.

Advertisement