Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μέσω του instacar παιδιά ιδρυμάτων έρχονται κοντά στον αθλητισμό!

Ελλάδα 3:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μέσω του instacar παιδιά ιδρυμάτων έρχονται κοντά στον αθλητισμό!

ΝΕΑ

Μέσω του instacar παιδιά ιδρυμάτων έρχονται κοντά στον αθλητισμό!

ΝΕΑ

To instacar, η πρώτη πλήρως ψηφιακή υπηρεσία μίσθωσης οχημάτων στην Ελλάδα, δημιούργησε, σε συνεργασία με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR και το Περιστέρι bwin το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας «Πορτοκαλί κερκίδα».

Advertisement
Advertisement

Από την πρώτη ημέρα της δημιουργίας του, το instacar έχει ενσωματώσει, ως αναπόσπαστο κομμάτι της αποστολής του, τη σύνδεση της επιχειρηματικής του ανάπτυξης με τη διατήρηση ενός διευρυμένου κοινωνικού αποτυπώματος, στηρίζοντας οργανώσεις και φορείς με σημαντική κοινωνική δράση.

Μία από τις πιο δράσεις του instacar είναι η συνεργασία με τις ομάδες καλαθοσφαίρισης Περιστέρι bwin και ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR, οι οποίες φιλοξένησαν σε εντός έδρας αγώνες τους, παιδιά από ιδρύματα που είχαν την ευκαιρία να έρθουν κοντά στον αθλητισμό και να βιώσουν τη μοναδική εμπειρία ενός αγώνα μπάσκετ υψηλού επιπέδου.

Η πρώτη «Πορτοκαλί κερκίδα», εγκαινιάστηκε στον αγώνα του Περιστερίου με την ισπανική Μάλαγα, για τον θεσμό Basketball Champions League, με τη συμμετοχή 10 παιδιών από το ΕΛΕΠΑΠ, ένα από τα ιδρύματα που το instacar στηρίζει στο πλαίσιο του προγράμματος που αφορά την εταιρική υπευθυνότητα.

Advertisement
Advertisement

Να σημειωθεί ότι το ΕΛΕΠΑΠ είναι το πρώτο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο στην Ελλάδα που στηρίζει ολοκληρωμένα, παιδιά με κινητική αναπηρία και νευρο-αναπτυξιακά ελλείμματα.

Παράλληλα, στον αγώνα για το ελληνικό πρωτάθλημα ανάμεσα στο Περιστέρι bwin και τον ΠΑΟΚ, η συμμετοχή τριπλασιάστηκε καθώς παρευρέθηκαν 30 παιδιά από διάφορα ιδρύματα, όπως το ΕΛΕΠΑΠ, τα Παιδικά Χωριά SOS, το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής και τον Σύλλογο Μέριμνας Ανηλίκων και Νέων.

Για την ομάδα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR, η πρώτη «Πορτοκαλί Κερκίδα» εγκαινιάστηκε στον εντός έδρας αγώνα της ομάδας απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου. Το κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ υποδέχτηκε κορίτσια, προερχόμενα από οικογένειες με κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, ηλικίας 6-18 ετών προερχόμενα από τη Στέγη Θηλέων Παλαιού Φαλήρου «Ο Άγιος Αλέξανδρος» καθώς και παιδιά από την ΕΛΕΠΑΠ.

Advertisement

Σε όλους τους αγώνες, οι επίτιμοι καλεσμένοι της «Πορτοκαλί Κερκίδας» έζησαν την εμπειρία ενός αγώνα μπάσκετ, ενώ είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους αθλητές, να φωτογραφηθούν και να παίξουν με τη μασκότ του instacar «Car Boldie» και τις αντίστοιχες εμβληματικές μασκότ του Περιστερίου bwin και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR «Πέρι» και «Mr. Green», γεμίζοντας με χαμόγελο και αισιοδοξία το σύνολο των θεατών.

Η «Πορτοκαλί κερκίδα» θα φιλοξενεί σε κάθε εντός έδρας αγώνα των δύο ομάδων παιδιά διαφορετικών ηλικιών από ιδρύματα παιδικής προστασίας, οργανισμούς στήριξης Ατόμων με Αναπηρία καθώς και παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρές παθήσεις, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά την εμπειρία του αθλητισμού.

Advertisement

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να εξασφαλίσει την πρόσβαση στον αθλητισμό και τα οφέλη του, σε όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως της οικογενειακής, οικονομικής αλλά και κοινωνικής κατάστασής τους.

Ο Αντώνης Σαμοθράκης, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του instacar τόνισε: «Διαρκής μας στόχος στο instacar, είναι η δημιουργία ενός διευρυμένου, θετικού κοινωνικού αποτυπώματος και γι’ αυτόν τον λόγο, από την έναρξη της λειτουργίας μας, υλοποιούμε προγράμματα και ενέργειες στήριξης οργανισμών και κοινωνικών σκοπών όπως και εθελοντικά προγράμματα κοινωνικής συνεισφοράς».

Και συνέχισε λέγοντας: «Φέτος ξεκινήσαμε την υποστήριξη μας στον αθλητισμό, με τη συνεργασία μας με το Περιστέρι bwin όπως και με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR. Πιστεύοντας ότι ο αθλητισμός οφείλει να συνδέεται με την κοινωνική προσφορά, δημιουργήσαμε, μαζί με τις δύο ομάδες μια κερκίδα αφιερωμένη στα παιδιά, για τα οποία κάθε στιγμή χαράς είναι σημαντική».

Advertisement

Το instacar έφερε πρώτο στην Ελλάδα το ευέλικτο leasing και την online διαδικασία απόκτησης οχήματος με προσφορά μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Με το instacar οι ενδιαφερόμενοι αποφεύγουν τις υπέρογκες προκαταβολές του παραδοσιακού leasing, ενώ παράλληλα έχουν όλες τις παροχές του (service, μικτή ασφάλιση, τέλη κυκλοφορίας κ.α.).

Στη συνέχεια μπορούν να επιστρέψουν το όχημα, να το αλλάξουν με κάποιο άλλο ή και να το εξαγοράσουν, όποτε αυτοί επιθυμούν με προειδοποίηση 30 ημερών, χωρίς περιορισμούς και κρυφούς όρους.