Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό SUV της Audi

Ελλάδα 10:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το ηλεκτρικό SUV της Audi

ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό SUV της Audi

ΝΕΑ

Οι πληροφορίες που είχαμε δημοσιεύσει στα τέλη του Ιουλίου σχετικά με την πρεμιέρα ενός ηλεκτρικού SUV από την Audi στο σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης επιβεβαιώθηκαν. Η εταιρεία από το Ίνγκολσταντ ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει στις 15 Σεπτεμβρίου το e-tron quattro concept, ένα πρωτότυπο SUV μηδενικών ρύπων.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Το μέγεθός του το κατατάσσει ανάμεσα στα Q5 και Q7, άρα είναι πιθανόν όταν βγει στην παραγωγή – το 2018 – να ονομάζεται Q6 e-tron. Τα σκίτσα που συνοδεύουν το δελτίο Τύπου της Audi δείχνουν ένα 5θυρο SUV, με μικρές γυάλινες επιφάνειες, δυναμικές γραμμές και μεγάλους τροχούς που του χαρίζουν σπορ παρουσιαστικό. Η σχεδίασή του έχει επίσης ως στόχο τον περιορισμό της αεροδυναμικής αντίστασης (ο συντελεστής οπισθέλκουσας 0.25 cd αποτελεί ρεκόρ για off road όχημα).

Advertisement
Advertisement

Η Audi δεν ανακοίνωσε στοιχεία για τη συνδυαστική ισχύ των τριών ηλεκτροκινητήρων (ένας στον εμπρός άξονα και δύο στον πίσω) ή τις επιδόσεις, έκανε όμως γνωστό ότι οι μπαταρίες ιόντων λιθίου του e-tron quattro concept είναι ικανές να του χαρίζουν αυτονομία άνω των 500 km. Η γερμανική εταιρεία χρησιμοποιεί την τεχνολογία που εξέλιξε για το ηλεκτρικό supercar, το R8 e-tron.