Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Honda E θα αποκτήσει έκδοση Type R

Ελλάδα 0:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Honda E θα αποκτήσει έκδοση Type R

ΝΕΑ

Το Honda E θα αποκτήσει έκδοση Type R

ΝΕΑ

Θα περίμενε κανείς ότι η Honda δεν θα ανταποκρινόταν στην πρόκληση μιας ταχύτερης έκδοσης Type R του νέου μικρού ηλεκτρικού hatchback E, αλλά προς έκπληξη όλων αυτό ευτυχώς δεν συμβαίνει…

Advertisement
Advertisement

 

Ο υπεύθυνος του project Takahiro Shinya, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης τύπου επιβεβαίωσε τις φήμες που θέλουν μια έκδοση επιδόσεων να δίνει το παρόν στη γκάμα του νέου Honda E. “Λοιπόν, αυτή η νέα πλατφόρμα, ο κινητήρας και τα ελαστικά μπορούν να σηκώσουν περισσότερη δύναμη”, εξήγησε ο Shinya, ανοίγοντας την πόρτα στην πρώτη ηλεκτρική hot υλοποίηση της Honda. “Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι αγαπάμε το Type R, είναι ένα ισχυρό φωτοστέφανο για εμάς. Ως μηχανικοί θέλουμε να κατασκευάσουμε έκδοση Type R σε κάθε μοντέλο, αλλά σημασία έχει να το θέλει ο πελάτης”.

Advertisement
Advertisement

Αυτά βέβαια έρχονται σε πλήρη αντίθεση με μια προηγούμενη αναφορά σχετικά με το θέμα, όταν ο Kohei Hitomi είπε τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι η έκδοση Type R δεν ταιριάζει με το E. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί υπάρχουν αντιφάσεις προς το παρόν, ο βασικός λόγος είναι πως ο Ιάπωνας κατασκευαστής δεν είναι ακόμα σίγουρος αν υπάρχει μια αγορά για ένα τέτοιο εγχείρημα. Ωστόσο, μέχρι να φτάσει η ώρα των αποφάσεων για την Honda, είναι καλό να θυμόμαστε ότι το «κανονικό» E hatchback εξακολουθεί να είναι ένα συμβατικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης το οποίο θα είναι διαθέσιμο με 135 ή 155 ίππους, καθιστώντας το ικανό να φτάσει τα 100 km/h σε 8,3 δευτερόλεπτα. Προσθέστε σε αυτό τον τοποθετημένο στο πίσω μέρος κινητήρα, την κίνηση στους πίσω τροχούς καθώς και την πλήρως ανεξάρτητη ανάρτηση. Και οι δυο εκδόσεις προσφέρονται με την ίδια μπαταρία χωρητικότητας 35,5 kWh με αυτονομία 220 χιλιόμετρα. Το τελευταίο στοιχείο ίσως αποτελεί το πιο “άσχημο” από το πολύ αγαπητό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Honda. Ο Shinya αποκάλυψε πως η Honda εργάζεται ήδη σε μια ελαφρώς ισχυρότερη έκδοση του Ε, “Μάλλον θα δείτε κάτι περισσότερο σε μερικά χρόνια, χωρίς να προβεί σε άλλες λεπτομέρειες.