Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το φθινόπωρο η νέα Porsche Cayenne Coupe

Ελλάδα 23:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το φθινόπωρο η νέα Porsche Cayenne Coupe

ΝΕΑ

Το φθινόπωρο η νέα Porsche Cayenne Coupe

ΝΕΑ

Η κατηγορία των κουπέ SUV αναμένεται να εμπλουτιστεί τους επόμενους μήνες, με την έλευση της νέας Porsche Cayenne Coupe.

Advertisement
Advertisement

H συγκεκριμένη Cayenne αναμένεται να προκαλέσει πονοκέφαλο στους άμεσους αντιπάλους της, όπως η BMW X6 και η Mercedes-Benz GLE Coupe, έχοντας ως βασικά χαρακτηριστικά την πιο επιθετική σχεδιαστική γραμμή του αμαξώματος και τους ισχυρούς βενζινοκινητήρες που γνωρίζουμε ήδη. Σε ότι αφορά τη σχεδίαση, οι διαφορές με την κλασσική έκδοση του γερμανικού premium SUV είναι μικρές και εστιάζονται στον εμπρός προφυλακτήρα, στο ανασχεδιασμένο πίσω τρίτο φως, στην πόρτα του χώρου αποσκευών, ενώ μικρότερες είναι οι γυάλινες πλαϊνές επιφάνειες.

Η Cayenne Coupe θα χρησιμοποιεί ως βάση την πλατφόρμα MLB EVO, ενώ σύμφωνα με πηγές θα χρησιμοποιεί εκτενώς ελαφρά και ανθεκτικά υλικά, όπως το αλουμίνιο και ο χάλυβας υψηλής αντοχής. Για την καλύτερη αεροδυναμική απόδοση και βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς, θα διαθέτει μία ενεργή πίσω ενιαία αεροτομή, η κλίση της οποίας ρυθμίζεται αυτόματα ανάλογα με την ταχύτητα. H πεντάθυρη κουπέ έκδοση της Cayenne, που θα κατασκευάζεται στη Λειψία, θα εφοδιάζεται τόσο με τον twin-turbo V6 κινητήρα των 2,9 λίτρων με απόδοση 440 ίππους, όσο και με τον κορυφαίο V8 των 4,0 λίτρων, με δύο turbo και ισχύ 550 ίππους.

Advertisement
Advertisement