Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το FSD της Tesla μπορεί να σε σκοτώσει! (+video)

Ελλάδα 12:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το FSD της Tesla μπορεί να σε σκοτώσει! (+video)

ΝΕΑ

Το FSD της Tesla μπορεί να σε σκοτώσει! (+video)

ΝΕΑ

Ένα τρομακτικό συμβάν έζησε πρόσφατα ένας ιδιοκτήτης Tesla, καθώς χρησιμοποιούσε το καινοτόμο σύστημα της εταιρείας, Full Self-Driving.

Advertisement
Advertisement

Οι τελευταίες τεχνολογίες με τις οποίες έρχονται πολλά μοντέλα παραγωγής αυτήν την εποχή, κατά βάση διευκολύνουν τη ζωή μας. Ωστόσο, δεν μπορεί να πει το ίδιο ένας κάτοχος Tesla Model 3, ο οποίος είχε ενεργοποιήσει το FSD Mode και παραλίγο να γίνει… μακαρίτης.

Για την ακρίβεια, φέρεται να είχε ενεργοποιήσει την λειτουργία αυτόνομης οδήγησης της Tesla υπό συνθήκες ομίχλης και με ελάχιστη ορατότητα.

Παρότι αυτό από μόνο του δεν κερδίζει βραβείο εξυπνάδας, εγείρει ερωτήματα πώς ένα σύστημα που προωθείται ως «Full Self-Driving» δεν μπορεί να εντοπίσει έναν τόσο σοβαρό κίνδυνο μπροστά, όπως ένα κινούμενο τρένο.

Advertisement
Advertisement

Ευτυχώς για τον ιδιοκτήτη, είχε το νου του και όταν ήρθε η κρίσιμη ώρα που θα έπεφτε με σχεδόν 100 χλμ./ώρα στην αμαξοστοιχία, πήρε τον έλεγχο και έστριψε προς έναν στύλο γλιτώνοντας τα πολύ χειρότερα.

Η κάμερα του Tesla από την οποία καταγράφηκε το βίντεο δείχνει ανοιχτά πως η ορατότητα μπροστά ήταν σχεδόν ανύπαρκτη. Ωστόσο, αυτό δε δικαιολογεί το γεγονός πως το Model 3 δεν επιβράδυνε ούτε στο ελάχιστο, παρά τα φώτα του τρένου που αναβοσβήνανε.

Τελικά, ο ιδιοκτήτης γλίτωσε με ελάχιστα τραύματα, εν αντιθέσει με το αυτοκίνητο που ο εμπρός δεξιά τροχός του αποκολλήθηκε λόγω της σπασμένης ανάρτησης, ενώ ο προφυλακτήρας και το φτερό επιδέχονται νέων ανταλλακτικών (κεντρική φωτογραφία).

Advertisement

Πάντως, το θέμα έχει πάρει αρκετή έκταση στο φόρουμ Tesla Motors Club, όπου άλλοι τα βάζουν με την τεχνολογία της αμερικανικής εταιρείας και άλλοι με τον ιδιοκτήτη που ήταν τόσο αφελής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή ήταν η δεύτερη φορά σε έξι μήνες που το Model 3 του δεν σταματάει ενώ βρίσκεται σε λειτουργία FSD και μπροστά του έχει κινούμενο τρένο. Ίσως τώρα να μην το δοκιμάσει ξανά, ειδικά υπό τόσο δυσμενείς συνθήκες οδήγησης.

Advertisement