Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Ford Grand Kuga θα αντικαταστήσει το Edge

Ελλάδα 11:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Ford Grand Kuga θα αντικαταστήσει το Edge

ΝΕΑ

To Ford Grand Kuga θα αντικαταστήσει το Edge

ΝΕΑ

Η μη αποδεκτή από τους ανθρώπους της Ford εμπορική πορεία του Edge, έχει αποτέλεσμα την μελλοντική αντικατάστασή του με ένα πιο «φρέσκο» μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

 

Παρά την συνεχή αύξηση πωλήσεων μοντέλων της κατηγορίας SUV στην ευρωπαϊκή αγορά, το Ford Edge δεν είχε την ανάλογη πορεία. Πιο συγκεκριμένα, το 2018 ταξινομήθηκαν συνολικά 9.882 μοντέλα, από τα 16.000 του 2017. Η πορεία της αγοράς, πάντα για την κατηγορία των SUV, είναι αυξητική και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, αλλά και εκεί το Edge ακολουθεί πτωτική τάση.

Advertisement
Advertisement

Σκεπτόμενη τα παραπάνω η Ford αποφάσισε να αντικαταστήσει το συγκεκριμένο μοντέλο, αρχικά για την Ευρώπη, μία κίνηση που θα αποτελέσει τμήμα της νέας στρατηγικής της εταιρείας που επικεντρώνεται στα SUV μοντέλα. Εκτός λοιπόν από την αντικατάσταση του EcoSport, ένα μοντέλο που συναρμολογείται στην Κράιοβα της Ρουμανίας, οι ιθύνοντες της φίρμας έχουν ανακοινώσει και την δημιουργία της νέας γενιάς του Kuga και Grand Kuga, που κατά πάσα πιθανότητα θα πάρει τη θέση του Edge.

Advertisement

Να αναφέρουμε ότι την προηγούμενη χρονιά, το Kuga αποτέλεσε το Νο 1 μοντέλο σε πωλήσεις για τα SUV της Ford Ευρώπης με 153.542 μονάδες, ενώ ακολούθησε το EcoSport με 111.856 μονάδες. Το τρίτης γενιάς Kuga θα βασίζεται στην πλατφόρμα C2, όμοια με αυτή του πεντάθυρου μοντέλου και θα διατίθεται τόσο σε προσθιοκίνητες, όσο και σε τετρακίνητες εκδόσεις, με νέα αυτόματα κιβώτια έξι και οκτώ σχέσεων.