Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Ford EcoSport ανεβαίνει… κατηγορία

Ελλάδα 11:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Ford EcoSport ανεβαίνει… κατηγορία

ΝΕΑ

Το Ford EcoSport ανεβαίνει… κατηγορία

ΝΕΑ

Πρόκειται για ένα SUV που παρότι κυκλοφορεί εδώ και καιρό στην Ευρώπη δεν έχει εισαχθεί στην Ελλάδα. Αν βέβαια δεν σταθεροποιηθεί η κατάσταση στη χώρα μας δεν ελπίζουμε να το δούμε στους ελληνικούς δρόμους. Ο λόγος για το EcoSport, το μικρό off road μοντέλο της Ford, το οποίο αναβαθμίζεται οπτικά και ουσιαστικά.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Καταρχάς αφαιρέθηκε η ρεζέρβα από την πέμπτη πόρτα και αντικαταστάθηκε από κιτ επισκευής ελαστικών κάτω από το χώρο αποσκευών. Στην καμπίνα των επιβατών εντοπίζεται επανασχεδιασμένος πίνακας οργάνων, νέα κεντρική κονσόλα με λιγότερους διακόπτες και οθόνη 4 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων SYNC, νέες επενδύσεις στα καθίσματα. Επιπλέον έχουν τοποθετηθεί υλικά που περιορίζουν τα επίπεσα θορύβων και κραδασμών που φθάνουν στο εσωτερικό.

Advertisement
Advertisement

Οι σημαντικές επεμβάσεις έγιναν στο στήσιμο του EcoSport, προκειμένου να εμφανίζει καλύτερη οδική συμπεριφορά. Προς αυτή την κατεύθυνση, έγινε πιο σφιχτή η πίσω ανάρτηση, άλλαξε η ρύθμιση των ελατηρίων/αμορτισέρ, ενώ περιορίστηκε η απόσταση από το έδαφος κατά 10 mm. Παράλληλα οι μηχανικοί της Ford ασχολήθηκαν με το ESP και την υποβοήθηση του συστήματος διεύθυνσης, έχοντας ως γνώμονα τις προτιμήσεις των οδηγών στους ευρωπαϊκούς δρόμους. Το χειμερινό πακέτο εξοπλισμού περιλαμβάνει θερμαινόμενους καθρέπτες, εμπρός καθίσματα και παρμπρίζ.

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει πλέον σύνολα με προδιαγραφές ρύπων Euro 6, όπως τον 1.5 TDCi απόδοσης 95 PS, ο οποίος καταναλώνει σε μεικτό κύκλο 4,4 lt/100 km και εκπέμπει στο περιβάλλον 115 g. CO2 ανά km. Διαθέσιμος και ο 1.0 EcoBoost με τους 125 ίππους (5,4 lt/100 km και 125 g/km).