Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Fiat Panda έγινε 40 ετών

Ελλάδα 19:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Fiat Panda έγινε 40 ετών

ΝΕΑ

Το Fiat Panda έγινε 40 ετών

ΝΕΑ

Στην Έκθεση της Γενεύης πριν από ακριβώς 40 χρόνια έκανε το ντεμπούτο του το Panda, σηματοδοτώντας έτσι την απαρχή ενός από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα στην ιστορία της μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Το Fiat Panda παρουσιάστηκε λοιπόν στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης στις αρχές του Μάρτη του 1980, όντας μαζί με το περίφημο Audi Quattro, η πιο σημαντική πρεμιέρα της τότε Έκθεσης.

Το ιταλικό μίνι σχεδιάστηκε από το φημισμένο Ιταλό σχεδιαστή Giorgetto Giugiaro και την ομάδα της Italdesign, έχοντας ως στόχο να αποτελέσει ένα απλό, προσιτό και συνάμα αξιόπιστο αυτοκίνητο πόλης.

Advertisement
Advertisement

Το Panda από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε ήταν μια εμπορική επιτυχία για τη Fiat, εξ ου και άλλωστε έμεινε στην παραγωγή –με αρκετές αναβαθμίσεις κατά τη διάρκεια των ετών– για 23 ολόκληρα χρόνια (σταμάτησε την παραγωγή του το 2003).

To 2003 η Fiat παρουσίασε τη δεύτερη και άκρως αναβαθμισμένη, γενιά του μίνι μοντέλου, ενώ από τα τέλη του 2011 ξεκίνησε η παραγωγή του 3ης γενιάς Panda, η οποία διατίθεται μέχρι και σήμερα.

Advertisement

Οι πωλήσεις του Panda στις τρεις γενιές του έχουν ανέλθει στα 7,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα, με το μοντέλο της Fiat να είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα της κατηγορίας του.

Advertisement