Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Fiat 500 θα συνεχίσει και με θερμικούς κινητήρες

Ελλάδα 21:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Fiat 500 θα συνεχίσει και με θερμικούς κινητήρες

ΝΕΑ

To Fiat 500 θα συνεχίσει και με θερμικούς κινητήρες

ΝΕΑ

Παρά την παρουσίαση του αποκλειστικά ηλεκτρικού νέου Fiat 500 η ιταλική εταιρία επιβεβαίωσε πως θα συνεχίσει την παραγωγή των συμβατικών εκδόσεων για όσο διάστημα θα υπάρχει ζήτηση.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Fiat 500 είναι βασισμένο σε μια νέα αποκλειστικά ηλεκτρική πλατφόρμα όμως αυτό δεν σημαίνει πως από την επόμενη χρονιά το διάσημο μικρό της Fiat θα πάψει να προσφέρεται στις γνωστές συμβατικές εκδόσεις με θερμικούς κινητήρες.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αφεντικού της Fiat, Olivier Francois, η εταιρία θα συνεχίσει να προσφέρει τις συμβατικές εκδόσεις παράλληλα με το νέο ηλεκτρικό μοντέλο για όσο διάστημα θα υπάρχει ουσιαστικό εμπορικό κίνητρο σε επίπεδο πωλήσεων. Μάλιστα η γκάμα με θερμικούς κινητήρες θα εμπλουτιστεί και με τη νέα ήπια υβριδική έκδοση.

Advertisement
Advertisement

Η Fiat προβλέπει πως το ηλεκτρικό 500 θα ελκύσει ένα πιο premium κοινό το οποίο θα είναι διατεθειμένο να δώσει για ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης τα περίπου 30.000 ευρώ που υπολογίζεται πως θα κοστίζει. Έτσι οι συμβατικές εκδόσεις θα παραμείνουν περισσότερο ελκυστικές για το ευρύ κοινό και υπολογίζεται πως η ζήτηση γι’αυτές θα είναι αρκετά υψηλή. Έτσι η Fiat θα έχει την ηλεκτρική έκδοση για αυτούς που αναζητούν τον νεοτερισμό αλλά και για να έχει την απαραίτητη βοήθεια για την αποφυγή προστίμων με βάση τους νέους ευρωπαϊκούς κανονισμούς σχετικά με τις εκπομπές ρύπων της γκάμας κάθε εταιρίας. Παράλληλα το κλασσικό 500 που γνωρίζουμε σήμερα θα συνεχίσει να αποτελεί ένα πολύ σημαντικό φορέα εσόδων.