Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το “φαινόμενο” Mustang

Ελλάδα 14:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το “φαινόμενο” Mustang

ΝΕΑ

Το “φαινόμενο” Mustang

ΝΕΑ

Ποιος θα το περίμενε άραγε, πως η αναβίωση της θρυλικής Mustang θα συνοδευόταν από τεράστια εμπορική επιτυχία παγκοσμίως παρακαλώ! Σημειώστε, με τη γλώσσα των αριθμών, 150.000 ταξινομήσεις, η Mustang ανακηρύσσεται δικαίως το πιο μοσχοπουλημένο sportscar στον πλανήτη. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο… 

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Το μυστικό της Ford με τις υπέρογκες “εμπορικές” επιδόσεις της Mustang σίγουρα έχει να κάνει εκτός από το αναγνωρισμένα καλό προϊόν, με τον πλουραλισμό στη διάθεση, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ, περισσότερες από 140 αγορές της υφηλίου γνώρισαν τη Mustang από κοντά, αναπτυγμένες ή μη.

Πέρα από αυτή την έξυπνη ντρίπλα της αμερικάνικης φίρμας, προστέθηκε και ένας λογικός σε κυβισμό βενζινοκινητήρας EcoBoost 2,3 λίτρων, όπου έδωσε τη δυνατότητα σε περισσότερους αγοραστές να την πλησιάσουν, οι οποίοι ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν πριν. Από την εξίσωση φυσικά δεν λείπουν, τόσο η ρετρό σχεδίαση με τη νοσταλγική διάθεση, όσο και ο έντονος χαρακτήρας αλλά και οι δυναμικές επιδόσεις, όπως ακριβώς αναμενόταν.

Advertisement
Advertisement

Σημειώστε λοιπόν, πως από τα 150.000 αυτοκίνητα που πουλήθηκαν πέρυσι παγκοσμίως, τα 45.000 από αυτά, πωλήθηκαν μακριά από τη φυσική έδρα της φίρμας, τις ΗΠΑ. Το ποσοστό αυτό συνυπολογίζεται πως το έτος που διανύουμε αναμένεται να ξεπεράσει το 30% των συνολικών πωλήσεων. Υπάρχει όμως και συνέχεια στα πεπραγμένα του muscle car, Mustang και ξερό ψωμί βροντοφώναξαν και οι Έλληνες παρακαλώ, μάλιστα μέσα στο δύσκολο οικονομικά 2016, αφού πουλήθηκαν 39 αυτοκίνητα συνολικά, αριθμός ρεκόρ για τα δεδομένα της εποχής, αλλά και για την κατηγορία με τον δύσκολο και επώνυμο ανταγωνισμό.