Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το φανταστικό Nimbus e-Car από την Βραζιλία

Ελλάδα 19:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το φανταστικό Nimbus e-Car από την Βραζιλία

ΝΕΑ

Το φανταστικό Nimbus e-Car από την Βραζιλία

ΝΕΑ

Εκτός από τα περίφημα concept cars που μας προϊδεάζουν για το μέλλον της αυτοκίνησης, πολλές φορές αρκούν και μερικές ψηφιακές μακέτες.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

Όπως αυτές του Βραζιλιάνου σχεδιαστή Eduardo Galvani, που κατάφεραν να τραβήξουν το διαδικτυακό ενδιαφέρον, όπως και το δικό μας. Και όπως μπορείτε να δείτε πρόκειται για μία σχεδιαστική σπουδή που ονομάζεται Nimbus e-Car και αντικατοπτρίζει την όψη που μπορεί να έχει ένα mini bus στο μέλλον. Στο 5θέσιο εσωτερικό υπάρχουν όλες οι σύγχρονες ανέσεις, όπως ψυγείο για αναψυκτικά, σύστημα αυτόματου πιλότου, πλήρη συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο και στο δορυφορικό σύστημα GPS καθώς και ειδική αυτοκαθαριζόμενη βαφή για εξοικονόμηση νερού με λιγότερα πλυσίματα.

Η εμφάνιση του Nimbus e-Car παραπέμπει σε σχήμα κάψουλας με σχεδιαστικές επιρροές από παλιό VW Transporter, με το μήκος του αμαξώματος να φτάνει τα 4,2 m. Το φανταστικό mini bus είναι ηλεκτρικό με range extender (δηλ. με κινητήρα/γεννήτρια που φορτίζει μόνο τις μπαταρίες, δίχως να εμπλέκεται στην κίνηση του αυτοκινήτου) με την απόδοση να φτάνει τα 180 PS και την αυτονομία να ξεπερνά τα 300 km. Και όπως θα έχετε αντιληφθεί, το Nimbus e-car είναι ένα δημιούργημα στα χαρτιά, δίχως να υπάρχει προοπτική για να μπει στην παραγωγή. Τουλάχιστον όσον αφορά το άμεσο μέλλον…

Advertisement
Advertisement

 

 

 

Advertisement