Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το επόμενο Peugeot 208 θα είναι και ηλεκτρικό

Ελλάδα 2:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το επόμενο Peugeot 208 θα είναι και ηλεκτρικό

ΝΕΑ

Το επόμενο Peugeot 208 θα είναι και ηλεκτρικό

ΝΕΑ

Το πλήρως ηλεκτρικό Peugeot 208 αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του μέσα στην επόμενη χρονιά και σύμφωνα με ιθύνοντες της γαλλικής εταιρίας δεν πρόκειται να διαφέρει σημαντικά σε σχεδίαση έναντι των συμβατικών εκδόσεων. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Το πλήρως ηλεκτρικό 208 θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMP (Common Modular Platform) των Γάλλων, προσαρμοσμένη για τις απαιτήσεις των ηλεκτρικών, η οποία θα αποτελέσει και την βάση για περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα στο μέλλον.

Σύμφωνα με αναφορά του βρετανικού Autocar, η Peugeot δεν πιστεύει (προς το παρόν τουλάχιστον) πως τα ηλεκτρικά της μοντέλα πρέπει να ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα τη σειράς, μια πρακτική που έχουν υιοθετήσει άλλοι κατασκευαστές, όπως είναι η Volkswagen με τα ID concepts.

“Δεν χρειάζεται να φωνάζουμε για το γεγονός ότι αυτό το αυτοκίνητο είναι η ηλεκτρική έκδοση. Το συγκεκριμένο σύστημα κίνησης/μετάδοσης θα συμπληρώσει την γκάμα και δεν θα γίνει ξεχωριστή έκδοση”, δήλωσε ο αρχισχεδιαστής της Peugeot, Gilles Vidal.

Advertisement
Advertisement

Ο Vidal παραδέχτηκε και το πόσο επηρεάζουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα την εξέλιξη και των συμβατικών αφού για παράδειγμα ήχοι που δεν παρατηρούνται κανονικά στα συμβατικά γίνονται αντιληπτοί στα ηλεκτρικά. “Ο ήχος από το κιβώτιο αλλά και ο θόρυβος από τα ελαστικά είναι πιο αντιληπτά (σ.σ. στην ηλεκτρική έκδοση), για αυτό και δουλέψαμε σκληρά για να μειώσουμε την έντασή του”, ανέφερε ο Vidal, με τις αλλαγές να περνούν και στα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας.

peugeot-208-electrico-640

Όσον αφορά στις εξωτερικές αλλαγές του ηλεκτρικού 208 έναντι των άλλων μοντέλων της σειράς αυτές θα περιορίζονται μόνο στην κλειστή “γρίλια” ενώ το σύστημα ψυχαγωγίας/ενημέρωσης θα παρουσιάζει και κάποιες νέες ενδείξεις σχετικά με τις λειτουργίες του ηλεκτροκινητήρα.