Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Το επόμενο Nissan GT-R θα είναι ακριβώς όπως το θέλουν οι πελάτες»

Ελλάδα 3:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Το επόμενο Nissan GT-R θα είναι ακριβώς όπως το θέλουν οι πελάτες»

ΝΕΑ

«Το επόμενο Nissan GT-R θα είναι ακριβώς όπως το θέλουν οι πελάτες»

ΝΕΑ

Αυτά τα λόγια χρησιμοποίησε ο υπεύθυνος παραγωγής του Nissan GT-R για να διαβεβαιώσει πως ο εκρηκτικός χαρακτήρας του ιαπωνικού supercar θα μεταφερθεί και στην επόμενη γενιά του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Παρά τα 13 χρόνια που βρίσκεται στην παραγωγή το Nissan GT-R R35 δείχνει ακόμα και σήμερα σύγχρονο ενώ ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει τις ικανότητες και την αποτελεσματικότητά του ακόμα και απέναντι στον κορυφαίο ανταγωνισμό. Ωστόσο όλα δείχνουν πως πλησιάζουμε την ώρα της διαδοχής του και σε πρόσφατη συνέντευξή του ο υπεύθυνος παραγωγής του GT-R, Hiroshi Tamura δήλωσε πως είναι πολύ πιθανό να επιλεχθεί ο δρόμος του εξηλεκτρισμού.

Μεταξύ των δηλώσεών του ο Tamura σημειώνει: «Η Nissan είναι από τους πρωτοπόρους στο χώρο της ηλεκτροκίνησης. Ωστόσο αυτό που αποτελεί βασική μας επιδίωξη σε ότι αφορά το GT-R είναι να φροντίσουμε να δημιουργήσουμε ένα αυτοκίνητο που θα ικανοποιήσει τους πελάτες μας. Εάν δούμε πως υπάρχει ζήτηση για ένα ηλεκτρικό μοντέλο τότε θα εξετάσουμε και αυτό το ενδεχόμενο. Όλα δείχνουν πως το μέλλον στρέφεται στον ηλεκτρισμό ακόμα και για τα μοντέλα υψηλών επιδόσεων οπότε υπάρχει στο τραπέζι και αυτό το ενδεχόμενο. Θα πρέπει να ακούσουμε τη φωνή των πελατών μας, αυτών που τελικά θα αγοράσουν το αυτοκίνητο. Εάν θέλουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο τότε πρέπει να φτιάξουμε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Εάν θέλουν έναν κλασικό κινητήρα εσωτερικής καύσης θα πρέπει να τους δώσουμε κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει άλλη λύση».

Advertisement
Advertisement

Φαίνεται μάλιστα πως οι επιλογές που θα αποφασιστούν δεν θα σχετίζονται με τον δρόμο που έχει πάρει ο άμεσος ανταγωνισμός, όπως για παράδειγμα η Porsche 911 που αποτελούσε πάντα το πρότυπο της κατηγορίας. «Δεν θέλω να φανώ υπερόπτης όμως θεωρούμε πως το GT-R δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο αυτοκίνητο. Έχει ένα μοναδικό χαρακτήρα και μια ιδιαίτερη φιλοσοφία που πάνω απ’όλα βάζει τον οδηγό και τα θέλω του. Το αυτοκίνητο που θα πρέπει να ξεπεράσουμε με το νέο μοντέλο μας είναι λοιπόν το υπάρχον GT-R. Πέρα λοιπόν από κάθε απόφαση μας το σίγουρο είναι πως στόχος μας θα είναι η απόλυτη ισορροπία που είναι το ζητούμενο σε κάθε σπορ αυτοκίνητο και που πάντα ήταν το δυνατό όπλο του GT-R. Να είστε λοιπόν σίγουροι πως το νέο μοντέλο θα είναι ακριβώς αυτό που θέλουν οι πελάτες».