Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το επόμενο Jeep Renegade θα είναι ηλεκτρικό;

Ελλάδα 22:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το επόμενο Jeep Renegade θα είναι ηλεκτρικό;

ΝΕΑ

Το επόμενο Jeep Renegade θα είναι ηλεκτρικό;

ΝΕΑ

Η Jeep ετοιμάζεται να βουτήξει στο καζάνι της ηλεκτροκίνησης, κάτι που αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου που στοχεύει στην αντιστάθμιση της μάλλον καθυστερημένης άφιξης της Fiat Chrysler στο συγκεκριμένο πεδίο δράσης.

Advertisement
Advertisement

Όλα ξεκινούν με plug-in υβριδικές εκδόσεις των Renegade, Compass και Wrangler: Με όνομα 4xe, αυτές έχουν καθυστερήσει από την τρέχουσα παγκόσμια κρίση, με την παράδοση μοντέλων στους πρώτους πελάτες να προσδιορίζεται για τον Σεπτέμβριο. Τι γίνεται όμως με τα αμιγώς ηλεκτρικά Jeep;

Η μάρκα σκοπεύει επίσης να εισάγει EV αυτή τη δεκαετία και ενώ η ίδια υπαινίσσεται ότι το Wrangler θα μπορούσε να είναι ένα από αυτά, εμείς δεν μπορούμε να αποκλείσουμε έναν πλήρως ηλεκτρικό Renegade. Πρώτον, η Jeep πρόκειται να αντικαταστήσει την τρέχουσα γενιά Renegade το 2022, μια χρονιά που θα πρέπει επίσης να συμπεριλάβει στη γκάμα της τουλάχιστον δέκα plug-in υβριδικά μοντέλα, μαζί με την επιστροφή του Wagoneer / Grand Wagoneer.

Advertisement
Advertisement

Έτσι, ο χρόνος για ένα ηλεκτρικό Renegade φαίνεται σωστός, ενώ θα υπήρχαν και άλλα πλεονεκτήματα σε μια τέτοια κίνηση. Η σημερινή τεχνολογία φέρνει σοβαρούς περιορισμούς στην αυτονομία, που είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους τα EV είναι σήμερα πιο κατάλληλα για οδήγηση στην πόλη από οτιδήποτε άλλο. Οι υψηλότερες προσδοκίες που έχουν οι πελάτες του Wrangler αφήνουν δικαιολογημένα στο συμπαγές Renegade να φαίνεται σαν ένας κατάλληλος υποψήφιος για πλήρη ηλεκτροδότηση.

Τώρα, η απόδοση που έχουμε εδώ στοχεύει να μας δώσει μια ιδέα για την εμφάνιση του νέου μοντέλου. Ο σχεδιασμός φαίνεται να συνδυάζει πολλά συστατικά: παραδοσιακό στυλ Jeep, όπως η μπροστινή μάσκα και οι προβολείς, ενώ, η καμπίνα θα αξιοποιεί στο έπακρο το συμπαγές αποτύπωμα του οχήματος. Α, και το καλό παλιό … ηλεκτρικό βαρούλκο. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο Cipriani Augusto, ο υπεύθυνος για αυτές τις εικόνες, έχει υπηρετήσει στο παρελθόν τη Fiat Chrysler στην Ιταλία, ενώ εργαζόταν επίσης για το γερμανικό βραχίονα της Honda, μεταξύ άλλων.