Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το επόμενο Fiesta θα κατασκευάζεται μόνο στη Γερμανία

Ελλάδα 22:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το επόμενο Fiesta θα κατασκευάζεται μόνο στη Γερμανία

ΝΕΑ

Το επόμενο Fiesta θα κατασκευάζεται μόνο στη Γερμανία

ΝΕΑ

Η συμφωνία της Ford με το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων της στη Γερμανία θα επηρεάσει θετικά και την επόμενη γενιά του Fiesta. Το ευρωπαϊκών προδιαγραφών δημοφιλές σουπερμίνι θα παράγεται αποκλειστικά στο εργοστάσιο της Κολωνίας, όπως ανακοίνωσε η Ford Ευρώπης. Η εταιρεία σκοπεύει να αναβαθμίσει σημαντικά τον εκπρόσωπό της στο B segment, τόσο στον ποιότητα κατασκευής όσο και στο τεχνολογικό τομέα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Βέβαια η Ford επιδιώκει να περιορίσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα και δραστικά τις ζημιές που εμφάνιζαν οι δραστηριότητές της στη Γηραιά Ήπειρο. Η συμφωνία προβλέπει περικοπή των δαπανών κατά 400 εκατ. δολάρια, ενώ ταυτόχρονα θα εξασφαλίζει τις 24.000 θέσεις εργασίας στη Γερμανία. Tους τελευταίους μήνες είχαν εκφραστεί φόβοι ότι η Ford θα μετέφερε την παραγωγή του Fiesta σε χώρα με φθηνότερα εργατικά χέρια και συγκεκριμένα στη Ρουμανία.

Η Ford θα κατασκευάζει εντός του εργοστασίου της ορισμένα εξαρτήματα τα οποία παρείχαν έως σήμερα προμηθευτές. Θα προσλάβει μέσα στο 2014 επιπλέον 500 μόνιμους μηχανολόγους για το κέντρο μηχανολογίας στην Κολωνία, καθώς το στρατηγικό της πλάνο προβλέπει 25 νέα μοντέλα μέσα σε μία πενταετία.

Advertisement
Advertisement

Με την έναρξη κατασκευής του επόμενου Fiesta, το εργοστάσιο της Κολωνίας θα δουλεύει σε δύο βάρδιες, με τη δυνατότητα αυξομείωσης του ρυθμού παραγωγής ανάλογα με τη ζήτηση. Αντίθετα, στη γραμμή παραγωγής των κινητήρων θα προστεθεί τρίτη βάρδια, καθώς η Ford αναμένει ακόμη μεγαλύτερη ζήτηση στο μέλλον για τον πολυβραβευμένο 1.0 EcoBoost.