Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το εντυπωσιακό πρωτότυπο της Holden με 1.359 ίππους

Ελλάδα 14:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το εντυπωσιακό πρωτότυπο της Holden με 1.359 ίππους

ΝΕΑ

Το εντυπωσιακό πρωτότυπο της Holden με 1.359 ίππους

ΝΕΑ

Ο Holden Commodore μπορεί να είναι νεκρός, αλλά η εταιρεία δεν παραιτείται από τα οχήματα απόδοσης και επιδόσεων καθώς τώρα εισάγει το Time Attack concept. Υπάρχει μόνο στον εικονικό κόσμο, σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου από την GM Holden ως αφιέρωμα στην πρώτη νίκη της εταιρείας στο Bathurst το 1968.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Ενώ είναι λίγο απογοητευτικό το γεγονός ότι το πρωτότυπο είναι μόνο μια ψηφιακή δημιουργία, η Holden λέει ότι το αυτοκίνητο σχεδιάστηκε για μέγιστη απόδοση. Προβλέπεται η χρήση τεσσάρων ηλεκτρικών κινητήρων που παράγουν ο καθένας 339 ίππους. Συνδυαστικά η μέγιστη απόδοση σκαρφαλώνει στους 1.359 ίππους με ροπή 3220 Nm…

Λαμβάνοντας υπόψη αυτούς τους τεράστιους αριθμούς, η Holden λέει ότι το αυτοκίνητο θα μπορεί να επιταχύνει από 0- 100 km/h σε 1,25 sec πριν επιτύχει την τελική ταχύτητα των 480 km/h. Η εταιρεία εκτιμά επίσης ότι το concept θα είναι σε θέση να ξεπεράσει το Mount Panorama σε χρονομετρημένο γύρο πίστας (1: 29.30). Ως μέρος της εστίασης των επιδόσεων, το αυτοκίνητο θα πατά σε ένα σύνθετο πλαίσιο από ανθρακονήματα που θα χρησιμοποιεί κυψελοειδή δομή. Το μοντέλο διαθέτει επίσης ανάρτηση από ανθρακονήματα και τιτάνιο, καθώς και αμάξωμα από ανθρακονήματα Kevlar.

Advertisement
Advertisement

Παρά την ύπαρξη ψηφιακής δημιουργίας, η Holden αναφέρει ότι το αυτοκίνητο αναπτύχθηκε με τη βοήθεια της ομάδας μηχανικών. Επικαιροποίησαν το σχέδιο χρησιμοποιώντας ένα “ψηφιακά τυπωμένο 3D μοντέλο.” Αν και φαίνεται περίεργο ότι η Holden αποφάσισε να δημιουργήσει μια ψηφιακή ιδέα, ο σχεδιαστής Richard Ferlazzo είπε: “Η διακοπή των κινηματογραφικών παρουσιάσεων στην Αυστραλία άφησε μια τρύπα στην αυτοκινητοβιομηχανία μας, με κάποιο τρόπο χάσαμε το φόρουμ που δείχναμε το πάθος και τη δημιουργικότητά μας στο αυστραλιανό κοινό με αυτοκίνητα φυσικής αντίληψης. “Χρησιμοποιώντας ψηφιακές ιδέες τώρα, όπως το Time Attack, είναι ένας τρόπος που η εταιρεία μπορεί ακόμη να προσφέρει μοναδικά πρωτότυπα Holden”.

Holden-time-attack-concept-tsiro-640