Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το εντυπωσιακό Mercedes-Benz EQ Silver Arrow των 740 ίππων +(vid)

Ελλάδα 8:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το εντυπωσιακό Mercedes-Benz EQ Silver Arrow των 740 ίππων +(vid)

ΝΕΑ

Το εντυπωσιακό Mercedes-Benz EQ Silver Arrow των 740 ίππων +(vid)

ΝΕΑ

Στο Pebble Beach έγινε η παρουσίαση του EQ Silver Arrow, του ηλεκτρικού πρωτότυπου της Mercedes-Benz με την έμπνευση από το ένδοξο αγωνιστικό παρελθόν της εταιρίας.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για μια φουτουριστική άποψη του θρυλικού μονοθεσίου W125 Grand Prix του 1937. Το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε το Pebble Beach είναι πλήρως ηλεκτρικό και στόχος του αφ’ενός είναι να τονίσει την δυναμική της υπομάρκας ηλεκτρικών οχημάτων EQ της Mercedes και αφ’ετέρου να δηλώσει την σύνδεση της ηλεκτροκίνησης με μοντέλα υψηλών επιδόσεων.

Η σχεδίαση του πρωτοτύπου είναι άμεσα επηρεασμένη από αυτή του W125 Rekordwagen (που είχε σημειώσει το ρεκόρ ταχύτητας με 430 km/h το 1938) καθώς το EQ Silver Arrow δανείζεται αντίστοιχες αναλογίες με έντονες καμπύλες που χαρίζουν ένα άκρως αεροδυναμικό σχήμα, με ένα πολύ μακρύ καπό και με το χαρακτηριστικό πίσω κάθετο πτερύγιο. Βέβαια το ρετρό στυλ συνδυάζεται με όλες τις σύγχρονες κατασκευαστικές πινελιές όπως για παράδειγμα η εκτενής χρήση ανθρακονημάτων αλλά και η χρήση λωρίδων LED στα φωτιστικά σώματα. Στα πλαϊνά στο σημείο που το Rekordwagen είχε τις εξατμίσεις του V12 κινητήρα το σημερινό πρωτότυπο έχει τα λογότυπα EQ. Τέλος εντυπωσιακό στοιχείο του σχεδιασμού αποτελούν οι τροχοί 24 ιντσών εμπρός και 26 ιντσών πίσω με τον καθένα να έχει 168 ακτίνες ειδικά διαμορφωμένες ώστε να βοηθούν την αεροδυναμική.

1mercedeseqsilverarrow456787654harpi640

Advertisement
Advertisement

Ο οδηγός της EQ Silver Arrow εκτός από την φυσική οπτική του δρόμου έχει στη διάθεσή του και διάφορες ψηφιακές προβολές οι οποίες μπορούν να απεικονιστούν απευθείας στο οπτικό του πεδίο. Το τιμόνι διαθέτει κεντρική οθόνη αφής μέσω της οποίας μπορεί να επιλεχθεί το επιθυμητό πρόγραμμα οδήγησης ενώ από αυτή ο οδηγός μπορεί να επιλέξει και τον ήχο που θα ακούγεται ο οποίος μπορεί να είναι αντίστοιχος του AMG V8 κινητήρα ή ακόμα και ίδιος με του μονοθεσίου της F1. Η ισχύς του ηλεκτρικού πρωτότυπου φθάνει τους 740 ίππους, ενώ διαθέτει μπαταρίες 80kWh χάρη στις οποίες προσφέρεται μια αυτονομία της τάξης των 400 χιλιομέτρων.

Mercedes W125 Rekordwagen

Mercedes W125 Rekordwagen

Η παρουσίαση του ηλεκτρικού πρωτότυπου μάλλον αποτελεί ένα ορεκτικό της Mercedes-Benz, λίγο πριν την έλευση του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού μοντέλου EQ, του EQ C που θα μπει στο χορό των ηλεκτρικών SUV με κύριο αντίπαλο την Jaguar I-Pace.

1mercedeseqsilverarrow456787654harpi640_2

Advertisement

Δείτε το βίντεο εδώ..

Advertisement