Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το ΕΚΑΒ απέκτησε ηλεκτρικό όχημα!

Ελλάδα 7:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το ΕΚΑΒ απέκτησε ηλεκτρικό όχημα!

ΝΕΑ

Το ΕΚΑΒ απέκτησε ηλεκτρικό όχημα!

ΝΕΑ

Ο όμιλος Πετρόπουλος παραχώρησε ένα αμιγώς ηλεκτρικό Van 3.5 τόνων MAXUS EV 80 Η2L2.

Advertisement
Advertisement

Η TryEV, εταιρεία προώθησης της ηλεκτροκίνησης, στο πλαίσιο του αγώνα κατά του κορωνοϊού, οργάνωσε μια σημαντική δράση για την ενίσχυση του υπουργείου Υγείας με τη διάθεση ηλεκτρικών φορτηγών για τη μεταφορά φαρμάκων και υλικών σε άτομα που έχουν ανάγκη, καθώς και για βοήθεια στις παραδόσεις μεταξύ ΕΚΑΒ και νοσηλευτικών δομών.

Αρωγοί στην προσπάθειά αυτή ο όμιλος Π. Πετρόπουλου, που διέθεσε ηλεκτρικό Van Maxus 3,5 τόνων, και οι ENGIE και Blink για τη διάθεση και εγκατάσταση των αναγκαίων σταθμών φόρτισης, καθώς και η Deloitte και η Γενική Γραμματεία Ενέργειας και Φυσικών Πόρων του ΥΠΕΝ.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την εταιρεία: «Αυτές τις μέρες ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση των εξελιγμένων σταθμών φόρτισης Blink και EVBox στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ και το Κέντρο Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στο Αεροδρόμιο Ελευσίνας από τις Blink Charging και ENGIE Hellas αντίστοιχα, και στη συνέχεια παραδόθηκε προς χρήση το αμιγώς ηλεκτρικό Van 3.5 τόνων MAXUS EV 80 Η2L2 που παραχώρησε ο αντιπρόσωπος στην Ελλάδα Π. Πετρόπουλος. Έτσι αποδεικνύουμε ότι όλοι μαζί -δημόσιος και ιδιωτικός τομέας- μπορούμε και να αντιμετωπίσουμε έκτακτες καταστάσεις και να περάσουμε το μήνυμα για τα πολλαπλά οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά οφέλη της ηλεκτροκίνησης».

Η επίσημη παράδοση του οχήματος και των σταθμών φόρτισης έγινε στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου ο οποίος τόνισε ότι: «Πρόκειται για το πρώτο ηλεκτροκίνητο όχημα που έχει το ΕΚΑΒ. Σίγουρα οι ανάγκες του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας σε φορτηγά για την ανάγκη μεταφοράς φαρμάκων είναι μεγάλη και δεχτήκαμε ευχαρίστως την προσφορά για να δοκιμάσουμε και να χρησιμοποιήσουμε το πρώτο ηλεκτροκίνητο φορτηγό και συμπεριφορά του και οι λειτουργίες του κρίνονται ικανοποιητικές Οι ανάγκες του ΕΚΑΒ είναι πολύ μεγάλες και τι καλύτερο απ’ το να καλύπτονται οι ανάγκες αυτές με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον όπως συμβαίνει με το συγκεκριμένο όχημα».

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Σε ισχύ οι νέοι δασμοί σε αυτοκίνητα και φορτηγά – Τι άλλαξε

Πάνω από 11.000 αλκοτέστ σε μόλις 3 ημέρες!

Advertisement

Ξεχάστε την πώληση οχημάτων- Αλλάζουν όλα