Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Dodge Challenger αντεπιτίθεται

Ελλάδα 13:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Dodge Challenger αντεπιτίθεται

ΝΕΑ

Το Dodge Challenger αντεπιτίθεται

ΝΕΑ

Παρά τη ηλικία του το Dodge Challenger κατάφερε να περάσει στην πρώτη θέση των πωλήσεων μεταξύ των διάσημων αμερικάνικων muscle cars.

Advertisement
Advertisement

Πολλοί ήταν αυτοί που πίστευαν πως η προχωρημένη ηλικία του Dodge Challenger θα σταθεί εμπόδιο στην αέναη μάχη των εγχώριων muscle cars στην αγορά της Αμερικής. Ωστόσο η επιθετική πολιτικής της FCA φαίνεται να αποδίδει με τον καλύτερο τρόπο.

Oι ισολογισμοί του τρίτου τριμήνου του 2019 έδειξαν πως οι πωλήσεις του Challenger έφθασαν τις 18.031 μονάδες, τιμή που αντιστοιχεί σε αύξηση της τάξης του 21% σε σχέση με την περσινή χρονιά. Αυτό μάλιστα σε μια περίοδο που οι κύριοι αντίπαλοι του, τα Ford Mustang και Chevrolet Camaro έχουν σημειώσει πτώση των πωλήσεων τους κατά 12,3% και 15% αντίστοιχα.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο το Challenger θα χρειαστεί να συνεχίσει την εκπληκτική πορεία του τρίτου τριμήνου προκειμένου να απειλήσει την Mustang σε σύνολο πωλήσεων στο τέλος της χρονιάς καθώς το θρυλικό sports car της Ford έχει φθάσει τις 55.365 πωλήσεις από την αρχή της χρονιάς έως τώρα την στιγμή που η αντίστοιχη επίδοσης του Challenger είναι 46.699 μονάδες. Σε αυτή τη προσπάθεια το μοντέλο της Dodge θα έχει σαν βοήθεια την φήμη του πιο ευρύχωρου muscle car καθώς και το γεγονός πως προσφέρει έναν V6 κινητήρα ακόμα και στην βασική του έκδοση. Πάντως αρκετή δυναμική σε επίπεδο πωλήσεων έχουν οι ειδικές εκδόσεις του μοντέλου μεταξύ των οποίων η εκρηκτική SRT Hellcat Redeye