Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To crossover της Subaru με 5 lt/100 km!

Ελλάδα 18:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To crossover της Subaru με 5 lt/100 km!

ΝΕΑ

To crossover της Subaru με 5 lt/100 km!

ΝΕΑ

Αρχίζοντας την εμπορική του πορεία άμεσα από την Ιαπωνία, το XV Crosstrek Hybrid σηματοδοτεί μία νέα εποχή για τη Subaru. Είναι άλλωστε το πρώτο υβριδικό μοντέλο παραγωγής της ιαπωνικής εταιρείας. Μέχρι τα τέλη του 2013 θα λανσαριστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ στην Ευρώπη αναμένεται το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους. H πρεμιέρα για το κοινό είχε γίνει τον περασμένο Μάρτιο στην έκθεση της Νέας Υόρκης.

Advertisement
Advertisement

Η Subaru  ανακοίνωσε την τιμή της μέσης κατανάλωσης στο ιαπωνικών προδιαγραφών μοντέλο, η οποία βρίσκεται στα επίπεδα μόλις των 5 lt/100 km. Δεν έχουν γίνει πάντως γνωστές οι τιμές της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Το υβριδικό σύστημα του XV Crosstrek Hybrid αποτελείται από το το 2λιτρο βενζινοκινητήρα Boxer (ισχύος 148 PS) και ένα μικρό ηλεκτρικό μοτέρ (13,4 PS), το οποίο έχει ενσωματωθεί στο κιβώτιο Lineartronic CVT.

Ο ηλεκτροκινητήρας χρησιμεύει για την εκκίνηση του αυτοκινήτου αλλά και για να συνδράμει το 2λιτρο Boxer κατά την επιτάχυνση. Η Subaru δηλώνει ότι δεν επηρεάζεται ούτε η τετρακίνηση Symmetrical All-Wheel Drive ούτε η απόσταση από το έδαφος, που παραμένει στα 22 cm. Η ροπή μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς ακόμη και με αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας σε μικρές ταχύτητες.

Το βάρος του υβριδικού crossover είναι αυξημένο κατά 136 kg σε σχέση με το βενζινοκίνητο μοντέλο. Επεμβάσεις έγιναν βέβαια στο πλαίσιο του XV Crosstrek Hybrid, ώστε να αντιμετωπιστεί το επιπλέον βάρος από το ηλεκτρικό μοτέρ και τις μπαταρίες. Οι τελευταίες έχουν τοποθετηθεί κάτω από το χώρο των αποσκευών, περιορίζοντας κάπως τον όγκο του.[nggallery id=2247]

Advertisement
Advertisement