Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το χρώμα της BMW σου θα αλλάζει… On Demand! (+video)

Ελλάδα 15:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το χρώμα της BMW σου θα αλλάζει… On Demand! (+video)

ΝΕΑ

Το χρώμα της BMW σου θα αλλάζει… On Demand! (+video)

ΝΕΑ

Ένα νέο είδος τεχνολογικής καινοτομίας βλέπουμε να παρουσιάζεται σε Έκθεση Τέχνης στο Λος Άντζελες και η BMW ίσως τη λανσάρει και σε μοντέλα παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Το μοντέλο πάνω στο οποίο παρουσιάζεται αυτή η αλλαγή χρώματος on demand είναι μία BMW i5. Ονομάζεται Nostokana και εκπροσωπεί μία μίξη ανάμεσα στην γερμανική φιλοσοφία και τις αφρικανικές παραδόσεις.

Για την ακρίβεια, αποτελεί έναν φόρο τιμής στην Esther Mahlangu, μία Νοτιοαφρικανή καλλιτέχνιδα η οποία σχεδίασε μία Art Car BMW το 1991 χρησιμοποιώντας E Ink. Έτσι, έγινε η πρώτη γυναίκα και Αφρικανή καλλιτέχνιδα που ολοκλήρωσε ένα τόσο καινοτόμο για την εποχή πρότζεκτ.

Η BMW i5 Nostokana είναι το επόμενο στάδιο και κανείς μπορεί μόνο να ελπίζει ότι μία τέτοια τεχνολογία θα μπει στην παραγωγή. Το όνομα πάρθηκε από τον πρωτότοκο γιο της Esther Mahlangu.

Advertisement
Advertisement

Η τεχνολογία με την οποία το αυτοκίνητο αλλάζει χρώμα ανά πάσα ώρα και στιγμή έχει εξελιχθεί από την BMW. Μιλάμε για 1.349 ξεχωριστά σημεία τα οποία έχουν ενσωματωθεί στο αμάξωμα και προβάλλονται ηλεκτρονικά.

Δύο λωρίδες διασχίζουν την οροφή, το καπό και το πίσω μέρος. Κάθε μεμβράνη E Ink αποτελείται από εκατομμύρια μικροκάψουλες οι οποίες με τη σειρά τους περιέχουν χρωματικά μόρια, που αλλάζουν χρώμα αναλόγως το ηλεκτρικό κύμα που δέχονται. Ο επικεφαλής του τμήματος σχεδίασης του Ομίλου BMW, Adrian van Hooydonk, επέβλεψε και έφερε εις πέρας το πρότζεκτ.

Η BMW i5 Nostokana βρίσκεσαι στην Έκθεση Τέχνης Frieze του Λος Άντζελες από τις 29 Φεβρουαρίου και συνοδεύεται από το δημιούργημα της Esther Mahlangu από το 1991.