Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το BMW Group μειώνει την παραγωγή των κινητήρων

Ελλάδα 1:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το BMW Group μειώνει την παραγωγή των κινητήρων

ΝΕΑ

Το BMW Group μειώνει την παραγωγή των κινητήρων

ΝΕΑ

Η BMW και όλες οι θυγατρικές της εταιρείας αναμένεται να μειώσουν κατά 50% (αρχής γενομένης από το 2021) την παραγωγή ορισμένων θερμικών συνόλων.

Advertisement
Advertisement

 

Ο βασικότερος λόγος για την κίνηση αυτή είναι ασφαλώς η μετατόπιση του ενδιαφέροντος προς τα υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της φίρμας από το Μόναχο, όλα έχουν να κάνουν με τα ετήσια κέρδη. Κατά το 2019 το BMW Group σημείωσε ρεκόρ εσόδων, καθώς αυτά για πρώτη φορά στην ιστορία ξεπέρασαν τα 100 δις ευρώ, αλλά αντίθετα τα περιθώρια κέρδους μειώθηκαν, σε σχέση με το οικονομικό έτος 2018. Ο λόγος είναι οι αυξημένες δαπάνες και επενδύσεις της εταιρείας που αφορούσαν την εξέλιξη νέων υβριδικών και ηλεκτρικών μοτέρ, ένα στοιχείο που σαφώς και θα επηρεάσει το μέλλον της παγκόσμιας αυτοκίνησης. Για το λόγο αυτό, ο Γερμανός κατασκευαστής αποφάσισε να μειώσει κατά το ήμισυ την παραγωγή «παραδοσιακών» θερμικών συνόλων, κάτι που αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη μετάβαση της τεχνολογίας σε πιο «έξυπνα» ηλεκτρικά ή υβριδικά οχήματα. Η περικοπή στην παραγωγή των κινητήρων θα ξεκινήσει από το 2021, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα μειωθεί στο μισό και η γκάμα των μοντέλων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, όχι μόνο στη BMW, αλλά και στις υπόλοιπες εταιρείες, όπως η Rolls-Royce και η MINI.

Advertisement
Advertisement

Ο εξηλεκτρισμός των μοντέλων της BMW και του BMW Group έχει ξεκινήσει εδώ και κάποια χρόνια, με το i3 αρχικά και το MINI Cooper SE από φέτος. Μέσα στο 2021 αναμένουμε το ηλεκτρικό SUV iX3, το σεντάν i4 και βέβαια το iNext, ενώ ας μην παραλείψουμε τα plug-in υβριδικά X1 xDrive25e, X2 xDrive25e και 330e Touring που λανσάρονται ή έχουν ήδη λανσαριστεί το 2020.

Advertisement