Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Audi Q8 της ABT έχει 330 PS

Ελλάδα 15:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Audi Q8 της ABT έχει 330 PS

ΝΕΑ

Το Audi Q8 της ABT έχει 330 PS

ΝΕΑ

Η ABT εργάζεται εδώ και δεκαετίες επάνω στα μοντέλα της Audi, αλλά ποτέ δεν ασχολήθηκε με το Q8. Ο βελτιωτικός οίκος κάποια σημαντικά πράγματα έχει να μας πει…

Advertisement
Advertisement

 

Ειδικότερα, αποκαταστάθηκαν οι “κρυφές” απολήξεις της εξάτμισης, όπως και στην περίπτωση του SQ5. Για να εγκαταστήσει τις νέες επιθετικές απολήξεις, η ABT αναγκάστηκε επίσης να επανασχεδιάσει τον προφυλακτήρα δίνοντας μάλιστα μια μαύρη όψη στον πίσω εντυπωσιακό διαχύτη. Οι τέσσερις αυτοί σωλήνες συνοδεύουν τον μόνο διαθέσιμο κινητήρα, τον 3.0 TDI που στον κατάλογο της Audi αποκαλείται “50 TDI”. Συνήθως, αυτός παράγει 286 PS ένας αριθμός που σκαρφάλωσε τώρα στα 330 PS χρησιμοποιώντας ένα από τα πακέτα ισχύος ABT Engine Control (AEC). Η ροπή έχει επίσης αυξηθεί ελαφρά, από 600 σε 650 Nm.

Advertisement
Advertisement

Φυσικά θα διατίθενται κι άλλα πακέτα ισχύος με 340 PS από τον 3.0 TFSI και 231 PS από τον 3.0 TDI. Αλλά ανυπομονούμε για το RS Q8 R. Πρέπει να είναι δολοφόνος. Το εμπρόσθιο άκρο του οχήματος διαθέτει ένα μαύρο πλαίσιο μάσκας και μια νέα αεροτομή για το ρύγχος, με τον ίδιο χρωματισμό piano black. Η έκδοση S line βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στο έδαφος, χάρη σε μια έξυπνη αερανάρτηση. Οι εργοστασιακοί τροχοί έχουν αντικατασταθεί από τις 22άρες ABT SPORT GR, οι οποίες μεταξύ άλλων διαθέτουν και γυαλιστερό φινίρισμα. Μέχρι να ανοίξει τις πύλες της η Γενεύη, θα είναι έτοιμες και οι 23άρες ζάντες, προσδίδοντας μεγαλύτερη επιθετικότητα στο θηριώδες SUV. Το εσωτερικό είναι επίσης αξιοσημείωτο. Ο επιλογέας του κιβωτίου ταχυτήτων, τα πάνελ στο ταμπλό και τα πλαίσια των καθισμάτων αποτελούνται από ανθρακονήματα.