Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Audi e-tron σε Επικίνδυνη Αποστολή (video)

Ελλάδα 23:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Audi e-tron σε Επικίνδυνη Αποστολή (video)

ΝΕΑ

Το Audi e-tron σε Επικίνδυνη Αποστολή (video)

ΝΕΑ

Τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου το ηλεκτρικό SUV της Audi ανέβηκε στις πλαγιές, όπου… μάχονται οι καλύτεροι skiers του κόσμου.

Advertisement
Advertisement

 

Το ειδικά εξοπλισμένο Audi e-tron ανέβηκε στο “Mausefalle” και το θρυλικό “Streif” το πιο απότομο κομμάτι της διαδρομής που έχει κλίση 85 τοις εκατό.

Advertisement
Advertisement

«Έχουμε ήδη αποδείξει τις ικανότητες του ηλεκτρικού Audi e-tron σε διάφορα ακραία γεγονότα, από το Pikes Peak έως την Ναμίμπια και κατέκτησε τις μεγαλύτερες προκλήσεις », λέει ο Peter Oberndorfer, Διευθυντής Επικοινωνιών στα τμήματα Παραγωγής και Τεχνολογίας και προσθέτει: “Με την εντυπωσιακή κίνηση στο Mausefalle, ξεπεράσαμε τα όρια και αποδείξαμε τις δυνατότητες της τεχνολογίας quattro σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο”.

Με μια κλίση 85 τοις εκατό, το “Mausefalle” είναι το πιο απότομο τμήμα της διάσημης κατηφορικής πίστας “Streif” στο Kitzbühel. Για να αναρριχηθεί σε αυτό το πέρασμα, το e-tron εξοπλίστηκε με ένα ειδικό σύστημα quattro με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες στον πίσω άξονα και ένα ηλεκτρικό μοτέρ στον εμπρός. Το ηλεκτρικό SUV πέτυχε συνολική απόδοση έως 370 kW και ροπή (στους τροχούς 8.920 Nm).

Advertisement

Οι αριθμοί αυτοί του εξασφάλισαν την ικανότητα αναρρίχησης στην πολύ απότομη κλίση. Η Audi τροποποίησε επίσης το λογισμικό για την κατανομή της ροπής κίνησης για τις ειδικές συνθήκες στο “Streif”. Για περάσει η κίνηση στον πάγο και το χιόνι το e-tron φορούσε τροχούς 19 ιντσών με καρφιά, που κατασκευάστηκαν ειδικά για αυτό το πέρασμα.

Advertisement

“Η ανάβαση της πλαγιάς με κλίση 85% φαινόταν αδύνατη στην αρχή”, λέει ο Mattias Ekström, ο οποίος οδήγησε το Audi e-tron και πρόσθεσε: “Είμαι εντυπωσιασμένος με τον τρόπο με τον οποίο το αυτοκίνητο κινήθηκε σε τόσο δύσκολο έδαφος”. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του World Rallycross και δύο φορές πρωταθλητής του DTM θεωρεί ότι αυτό το πέρασμα ήταν από τις πιο εξαιρετικές εμπειρίες του.

Για την μέγιστη δυνατή ασφάλεια, το e-tron ήταν εξοπλισμένο με ένα roll cage και ένα κάθισμα αγώνων με ζώνες ασφαλείας έξι σημείων και ήταν δεμένο για να μην ανατραπεί λόγω της απότομης κλίσης. Φυσικά δεν υπήρχε συσκευή έλξης (εργάτης).

Advertisement